SAP Global
SAP MAG 9, velja�a 2004.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

CeBIT: SAP najavljuje nova rješenja za porast poslovanja | Poslovne aplikacije pokreću nabavku osobnih računala | Svijest korisnika donosi porast e-poslovanja | Mobiteli su najveće zlo bez kojeg se ne može | "Ubijanje" legitimnih e-mail poruka donosi sve veću štetu

CeBIT: SAP najavljuje nova rješenja za porast poslovanja


SAP AG tradicionalno pripada
među velike izlagače na CeBIT-u

Tvrtka SP AG će na najvećem svjetskom informatičkom sajmu CeBIT koji će se održati u ožujku u Hannoveru predstaviti poslovna rješenja za kompanije svih veličina. Moto predstavljanja biti će "Experience Innovation" (doživite inovaciju), a glavna poanta jest odgovor na potrebe za postizanjem fleksibilnosti i rasta integracijom novih inovativnih rješenja s postojećim IT sustavima.

U prvom planu će biti nova rješenja napravljena na SAP NetWeaver platformi. Uz pomoć partnera iz SMB (small and midsize business) sektora SAP će demonstrirati širok izbor rješenja prilagođenih veličini poduzeća kao i vertikalnim zahtjevima industrije, pomoću skalabilnih i fleksibilnih SAP Business One i mySAP All-in-One rješenja. Također će biti predstavljene novosti u specifičnim  rješenjima SAP for Public Sector (javni sektor) i SAP for Banking (bankarski sektor).

SAP će prema starom običaju prirediti i prezentacije u sklopu "Focus Days" programa koji posjetiteljima pruža kratak pregled ponude koja se tiče njihovog područja djelatnosti. Rješenja mySAP ERP, uključujući HCM (human capital management – upravljanje ljudskim potencijalima),financije, kemiju, farmaceutiku, konzultante i usluge, biti će na rasporedu 18. ožujka. mySAP Business Suite rješenja koja uključuju CRM (customer relationship management), SCM (supply chain management), SRM (supplier relationship management) i PLM (product life-cycle management) aplikacije biti će predstavljene 19. ožujka. SAP NetWeaver platforma biti će podrobnije predstavljena 22. i 23. ožujka. SAP Enterprise Portal rješenja i SAP xApps aplikacije kao i rješenja za potrošačku industriju i maloprodaju biti će u središti pažnje 22. ožujka, a narednog dana će biti predstavljena business intelligence rješenja.

povratak

Poslovne aplikacije pokreću nabavku osobnih računala

Prema procjenama analitičke kuće ITtoolbox 2004. godina bi trebala donijeti povećanu prodaju osobnih računala zbog povećanih zahtjeva koje hardveru postavljaju nove softverske aplikacije. Istraživanje je sponzorirala tvrtka Dell, a provedeno je tokom siječnja na više opd pet stotina rukovodilaca diljem svijeta.

Gotovo tri četvrtine rukovodilaca namjerava zamijeniti stara računala novima, a njih gotovo polovica namjerava sito učiniti s prijenosnim računalima.

Najveći dio ispitanika (36 posto) kao razlog zamjene računala naveo je zahtjeve novih softverskih aplikacija, a na top ljestvici razloga slijedi poboljšanje produktivnosti uposlenika (32,2 posto).neispravne komponente motiv su za 12 posto zamjena, dok 11 posto kao razlog ima pokušaj smanjenja troškova. Na kraju, 2,9 posto računala biti će zamijenjeno zbog nedostatne zaštite protiv virusa.

povratak

Svijest korisnika donosi porast e-poslovanja

Zahvaljujući porastu informatičke kulture korisnika i većem stupnju vještine pri korištenju funkcija poput e-pošte i pretraživanja, e-poslovanje bi u narednih pet godina trebalo doživjeti značajan porast. Analitička kuća Jupiter Research predviđa da će posebno velik skok u korištenju e-business aplikacija doživjeti manje tvrtke.

On line maloprodaja u SAD će bilježiti prosječnu godišnju stopu rasta od 17 posto. U 2004. njena će vrijednost doseći 65 milijardi američkih dolara, a u 2008. porasti će na više od 117 milijardi.

Razlog porasta on line maloprodaje Jupiter nalazi u dolasku novih korisnika koji će se redovito služiti kupovinom preko Interneta. Dok će u 2004. otprilike trećina Amerikanaca kupovati on line taj će se udio u 2008. povećati na polovinu.

Najveću korist od ovoga trenda trebale bi imati male e-commerce tvrtke što ide u prilog optimističnim predviđanjima o porastu SMB sektora.

povratak

Mobiteli su najveće zlo bez kojeg se ne može

Najomraženiji neophodni uređaji
Mobilni telefon 30 %
Budilica 25 %
Televizija 23 %
Aparati za brijanje 14 %
Ostalo 8 %
Izvor: Lemelson-MIT Program

Analitička kuća Click IQ provela je tokom prosinca 2003. istraživanje o tome kako građani SAD doživljavaju pojedine tehničke naprave kojima se koriste u svakodnevnom životu. Prema njima, samo neki uređaji koriste se u njihovoj punoj funkcionalnosti, a komunikacijski uređaji u pravilu su popularniji od osobnih elektroničkih naprava.

Istraživanje je obuhvatilo više od 600 ispitanika u dobi između 18 i 64 godine. Njih 61 posto izjavilo je kako ne koristi sve funkcije uređaja, a isti postotak kaže da se ne privikavaju lako na korištenje tehnoloških proizvoda.

Četvrtina ispitanika tvrdi da stolna računala zahtijevaju najviše tehnološke pomoći, dok 11 posto smatra isto za digitalne foto aparate.

Zanimljivi su i rezultati istraživanja koje je u studenome 2003. tvrtka Lemelson provela u suradnji s MIT-om. Oni su utvrdili da su mobilni telefoni izum kojega korisnici najviše mrze, ali ne mogu živjeti bez njega. Na top ljestvici slijede budilica, TV prijamnik i nožići za brijanje.

povratak

"Ubijanje" legitimnih e-mail poruka donosi sve veću štetu

Problem spama kao jedno od najvećih neriješenih pitanja današnjeg Interneta donosi nove oblike štete legitimnom poslovanju. Naime, kako se korisnici žele što bolje zaštititi od neželjenih poruka elektroničke pošte koje nepotrebno zauzimaju dragocjeno vrijeme i resurse, tako pod udar filtrirajućeg softvera sve više dolaze i poruke poslane iz dobrih pobuda.

Analitička kuća Jupiter Research u svom najnovijem izvješću predviđa da će se u slijedećih pet godina udvostručiti štete od blokiranja legitimnog maila: do 2008. njihova će vrijednost narasti sa trenutnih 230 milijuna američkih dolara godišnje na 419 milijuna.

Porast šteta očekuje se unatoč činjenici da će postotak nepravedno blokiranog e-maila zapravo pasti sa 17 posto na 10 posto u 2008. no u isto vrijeme porasti će količina legitimnog propagandnog e-maila pa čime će se povećati ukupan broj odbijenih legitimnih poruka.

Zbog toga će porasti vrijednost specijaliziranim kompanijama koje šalju propagandne e-mail poruke i kojima korisnici vjeruju. Analize upućuju da će tvrtke IronPort, Habeas TRUSTe zabilježiti značajan porast poslovanja zahvaljujući toj činjenici. U isto vrijeme će prosječna cijena jedne propagandne e-mail poruke porasti sa sadašnjih 0,002 dolara na 0,005 dolara.

povratak

© grafike: SAP AG

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum