SAP Global
SAP MAG 10, o�ujak 2004.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

CeBIT kao odskočna daska za SAP NetWeaver 2004

Na tiskovnoj konferenciji održanoj prvog dana sajma CeBIT u Hannoveru generalni direktor SAP-a Hennig Kagermann predstavio je nova rješenja i strateške smjernice za doglednu budućnost. SAP NetWeaver doći će i u Zagreb, u sklopu specijalne svjetske turneje koja će se održati u pedesetak gradova


Hennig Kagermann objašnjava
kancelaru Schroederu prednosti
najnovijih tehnoloških rješenja

Tvrtka SAP AG iskoristila je svoj "domaći" sajam, CeBIT u Hannoveru, za predstavljanje poslovne strategije kako za 2004. godinu tako i za naredno razdoblje. SAP je najavio prebacivanje pozornosti na potrebe malih i srednjih kompanija koje u najvećem broju još uvijek nisu do kraja integrirale i racionalizirale svoje poslovanje. Takozvani SMB (small and midsize business) sektor biti će jedan od glavnih pokretača daljnjeg razvitka tržišta poslovnog softvera upravo zbog toga što u njemu ima najviše mjesta za daljnji porast.

Nove proizvode i strateške smjerove na tiskovnoj je konferenciji predstavio generalni direktor SAP-a Hennig Kagermann, a među gostima na velikom SAP-ovom štandu u hali 4 viđeni su najviši predstavnici njemačkih vlasti uključujući kancelara Gerharda Schroedera.

Novi SAP NetWeaver

 

Glavna novost SAP-ove ponude na ovogodišnjem CeBIT-u svakako je nova inačica NetWeaver tehnološke platforme. SAP NetWeaver 2004 je prva stvarno integrirana platforma koja se isporučuje kao "gotov paket" s rješenjima za različite vrste poslovanja. Paralelno s novim NetWeaverom SAP je objavio nove inačice pojedinih rješenja koja su uključena u platformu koja ujedno služe kao temelj za buduće inačice mySAP Business Suite rješenja.

Rješenja koja su uključena u SAP NetWeaver 2004 jesu: SAP Mobile Infrastructure, SAP Enterprise Portal, SAP Business Intelligence, SAP Master Data Management, SAP Exchange Infrastructure, SAP Web Application Server, SAP Composite Application Framework i SAP Solution Manager.

Što donosi SAP NetWeaver 2004

  • Jedna od komponenti, SAP BI, donosi pogodnosti poslovne inteligencije širokom krugu korisnika u svim dijelovima današnjih tvrtki. Njene nove mogućnosti uključuju planiranje i simulaciju poslovanja, Business Explorer (BEx) Broadcaster za automatsku distribuciju informacija, XMLA sučelje, Java SDK za prilagodljivi razvoj te integraciju s ostalim SAP NetWeaver komponentama.
  • Rješenje SAP EP je unaprijeđeno kako bi moglo ispuniti potrebu za postavljanjem globalnih portala kroz fleksibilnu distribuciju alata za administriranje. Rješenje sada funkcionira na dvadeset lokaliziranih inačica i podržava Windows i UNIX sustave.
  • Sada je moguće u SAP rješenja uključiti RFID podatke putem rješenja SAP Auto-ID Infrastructure. Na taj se način automatizira komunikacija između uređaja i na taj način se potiču poslovni procesi u stvarnom vremenu.
  • Rješenje SAP XI omogućava platformi SAP NetWeaver da ispuni očekivanja rješenja Business Process Management (BPM) s ugrađenim novim pogonom poslovnih procesa (business process engine) koji usklađuje komunikaciju različitih sustava. Na taj način se automatizacija sistemskih i poslovnih procesa može proširiti izvan granica tvrtke.
  • Rješenje SAP Web AS donosi aplikacijski engine koji podržava stvaranje vrlo skalabilnih transakcijskih formulara putem rješenja WebDynpro, robusnih cluster management alata, podrškom za apstrakciju baza podataka te novom generacijom alata za razvijanje Java aplikacija.
  • Rješenje SAP MI je u velikoj mjeri unaprijeđeno kako bi moglo omogućiti mobilnost s aktualiziranjem autorizacije, centraliziranom infractrukturom dojave opasnosti i poboljšanim mogućnostima razvoja i debugginga.
  • Rješenje SAP MDM je glavno središte podataka (master data hub) slijedeće generacije za sve objekte u poslovanju. Podržava usklađivanje, harmonizaciju i udruživanje podataka iz bilo koje aplikaciju u drugu aplikaciju.
  • Rješenje SAP Composite Application Framework omogućava brzo razvijanje kompozitnih aplikacija kroz SAP NetWeaver platformu.

Ovo je inače druga po redu inačica SAP NetWeavera; platforma je prvi puta predstavljena u siječnju 2003. godine i otada je doživjela brzo prihvaćanje u svim dijelovima svijeta. Prihvatili su je SAP-ovi poslovni partneri, ali i analitičari, developeri i novinari, jer omogućava jednostavnu integraciju različitih informatičkih sustava, kako SAP-ovih tako i svih ostalih, u jednu cjelinu. Osim toga, SAP NetWeaver promovira otvorene industrijske standarde i interoperabilnost i nije čudo što je uspio steći naklonost mnogih. Zahvaljujući homogenosti platforme, SAP NetWeaver otklanja potrebu troškova integracije različitih tehnoloških strategija i donosi brz povrat uloženih sredstava.

Svjetska NetWeaver turneja u Zagrebu i Ljubljani

 

"Mogućnost za porast poslovanja biti će pokretane novim mogućnostima poslovnih procesa i tješnjom suradnjom različitih dijelova poslovnog 'ekosustava'" izjavio je povodom objavljivanja nove inačice NetWeavera član Upravnog odbora tvrtke SAP Shai Agassi. "SAP NetWeaver 2004 donosi nove prostore za industriju jer omogućava potpuno integriranu platformu u jednom 'upakiranom' rješenju, a ne kao zbir odvojenih komponenti koje korisnik mora sam spajati u dugotrajnim procesima. SAP NetWeaver dodaje vrijednost svim razinama organizacije kao poslovni čimbenik koji donosi stalnost porasta i inovacije tako što omogućava niske troškove i smanjuje složenost integracije. Mnogi naši korisnici tek sada počinju otkrivati sve potencijale ove platforme i SAP će im pomoći da u potpunosti razumiju i s lakoćom iskoriste pogodnosti SAP-ovih sveobuhvatnih rješenja za snažnu poslovnu inovaciju".

Istodobno sa svjetskom premijerom u Hannoveru SAP je upriličio premijerno predstavljanje NetWeavera 2004 u svome kampusu u kalifornijskom Palo Altu. Isto tako, lansirana je promotivna turneja u pedeset gradova na svim kontinentima na kojoj SAP-ovi rukovoditelji, developeri partneri, korisnici i analitičari raspravljaju o mogućnostima koje donosi nova inačica NetWeaver platforme. SAP NetWeaver 50-City World Tour uključit će događaje u San Franciscu, New Yorku, Lisabonu i Istambulu. Zagrebački event održat će se 21. travnja u newGAP klubu, uz gostovanje vodećeg Gartnerovog analitičara Charlesa Abramsa, a čitava će svjetska turneja započeti 25. ožujka u Ljubljani.

Analiza poslovanja u stvarnom vremenu

 

Među najzanimljivijim rješenjima koja je SAP predstavio na ovogodišnjem CeBIT-u jesu i Real-Time CRM Analytics s inteligentnim softverskim agentima te High-Speed Search Engine – brzi pretraživač. Real-Time CRM Analytics je rješenje koje poboljšava mogućnost analitike poslovanja u stvarnom vremenu. Korisnici ovog rješenja, uz pomoć automatiziranih softverskih agenata, dobivaju izravan uvid u svakodnevne poslovne procese u marketingu, prodaji, uslugama, upravljanju kanalima te interakcijskim središtima. Ujedno, standardno SAP CRM rješenje sada koristi novi brzi pretraživač (High-Speed Search Engine) koji je uključen u SAP NetWeaver platformu koji omogućava segmentaciju korisnika u svega nekoliko sekundi umjesto da proces traje čitav dan.

© grafike: SAP AG

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum