SAP Global
SAP MAG 11, svibanj 2004.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

SAP Forum 2004 na Bledu | mySAP SRM vodeće svjetsko rješenje za nabavu | Internet postaje sve mobilniji | Wal-Mart prvi u svijetu koristi RFID | Skandinavske zemlje najpogodnije za e-poslovanje

SAP Forum 2004 na Bledu

SAP Forum 2004 ponovo će ove godine na Bledu okupiti predstavnike poduzeća i kompanija, stručnjake za SAP-ova rješenja, analitičare i poslovne ljude koji su u jedno uvjereni - informatička tehnologija neophodna je za današnje uspješno poslovanje. Pridružite nam se uz slogan - Poboljšajte rast poslovanja uz pomoć inovacije.... više na www.sap.si

mySAP SRM vodeće svjetsko rješenje za nabavu

tvrtka SAP AG objavila je da je njeno rješenje Supplier Relationship Management (mySAP SRM) okom fiskalne 2003. godine zauzelo vodeće mjesto na svjetskoj ljestvici softverskih platformi za kupovinu. Na ime licenci za mySAP SRM rješenje SAP je u tom razdoblju utržio više od 150 milijuna američkih dolara.

Potkraj travnja objavljena je i najnovija inačica mySAP SRM rješenja koja u potpunosti podržava uslužno orijentiranu arhitekturu (services-oriented architecture) te pruža potpunu platformu za kupovinu.

SAP objašnjava uspjeh ovog rješenja činjenicom a mySAP SRM pokriva puni ciklus odnosa s dobavljačima, od postavljanja strategije do izvršenja, sa sveobuhvatnom funkcionalnošću za stratešku kupovinu i određivanje izvora, operacionu nabavu i suradnju s dobavljačima. K tome, uspjeh mySAP SRM rješenja jest indikativan pokazatelj da se tvrtke sve više pomiču ka sveobuhvatnim rješenjima za sve segmente poslovanja.

Internet postaje sve mobilniji

 

Analitička kuća Probe Group u svojem najnovijem istraživanju predviđa lijepu budućnosti pristupu Internetu s mobilnih uređaja. Po njihovoj procjeni bi do 2008. godine u svijetu gotovo 600 milijuna korisnika trebalo pristupati Internetu s mobilnih uređaja.

Najveću zaslugu za ovakav razvoj događaja imat će mobilni operateri koji će nametati nove usluge kako bi prodali sadržaj. "Kako mobiteli postaju sve dostupniji operateri će sve agresivnije oglašavati svoje usluge", kaže direktor za istraživanja Alan Mosher u Probeu.

Probe Group je također utvrdio da je trenutno najrasprostranjeniji operativni sustavna smartphone uređajima Symbian kojega pretežno kontrolira Nokia u društvu s drugim najvećim proizvođačima: Samsungom, Ericssonom, Psionom, Siemensom, Sony Ericssonom i Panasonicom.

Skandinavske zemlje najpogodnije za e-poslovanje

Prema najnovijem istraživanju Economist Intelligence Unita, Danska je najpogodnija zemlja na svijetu za elektroničko poslovanje ili e-business. Potom slijede Velika Britanija, Švedska, Norveška i Finska. U odnosu na 2003. godinu Danska je skočila za jedno mjesto jer je prije dvanaest mjeseci bila druga, dok je Švedska bila na prvom mjestu. Velika Britanija dijelila je treće mjesto s Nizozemskom koja je u 2004. pala tek na osmo mjesto.

Ekskluzivnom klubu deset najrazvijenijih e-commerce zemalja pridružio se Singapur koji sada zauzima deveto mjesto.

Economist Intelligence Unit procjenjuje da je trenutna perspektiva tehnološke industrija bolja nego u posljednjih nekoliko godina, ponajprije zahvaljujući povećanoj potražnji za mobilnim telefonima i širokopojasnom internetskom vezom.

Economist Intelligence Unit poduzima ovo istraživanje od 2000. godine, u suradnji s IBM-ovom institucijom Institute of Business Value.

Wal-Mart prvi u svijetu koristi RFID

 

Američki lanac trgovina Wal-Mart Stores Inc. započeo je isporučivati i primati određen broj kutija i paleta označenih RFID naljepnicama. Na taj način je Wal-Mart prvi u svijetu počeo koristiti RFID standard u svakodnevnom poslovanju.

Wal-Martov pokus uključuje RFID označavanje proizvoda dobavljača Gillette, Hewlett-Packard, Johnson & Johnson, Kimberly-Clark, Kraft Foods, Nestlé Purina PetCare, Procter & Gamble i Unilever. Zasad je ovim standardom prenošenja informacija putem radio valova obuhvaćen 21 proizvod od više od sto tisuća proizvoda koje u svojoj ponudi imaju Wal-Martovi supermarketi.

Osim označenih paleta, u pokusu sudjeluju i posebno označeni proizvodi poput HP-ovih Photosmart pisača i Scanjet skenera. HP inače očekuje da će već prije kraja 2004. godine imati FID oznake na 80 do 85 posto svojih proizvoda pakiranih u kutijama i na paletama. Ta tvrtka aktivno testira RFID od listopada 2002. godine.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum