SAP Global
SAP MAG 12, svibanj 2004.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

SMB NEWS: site specijaliziran za rješenja u malim tvrtkama | Symantec pronašao prvi 64-bitni virus | SAP predstavio novo rješenje za obranu i sigurnost | Online prodaja postaje sve isplativija

 

SMB NEWS: site specijaliziran za rješenja u malim tvrtkama

 

Pod kapom SAP-ovog magazina SAP INFO nedavno je pokrenut novi specijalizirani site SMB NEWS. Na njemu se nalaze sadržaji vezani isključivo za rješenja u SMB (Small and Midsize Business) sektoru, odnosno tvrtkama male i srednje veličine. Na taj način potvrđuje se i strateška okrenutost SAP-a manjim korisnicima koji sve donedavno nisu bili u fokusu pažnje dobavljača poslovnog softvera.

Site je zamišljen kao portal koji će svim zainteresiranim surferima pružiti informacije o SAP-ovim rješenjima za manje i srednje tvrtke, od dnevnih vijesti do case study tekstova o uspješni implementacijama u pojedinim tvrtkama. Tu su i analitički tekstovi koji su vezani za tržišne trendove i za pojedina softverska rješenja.

Korisnici sitea mogu se pretplatiti i na besplatan newsletter koji se objavljuje svaka dva tjedna. Sadržaj SMB NEWS: sitea dostupan je u engleskoj i u njemačkoj inačici.

Info: http://smbnews.sap.info
povratak

 

Symantec pronašao prvi 64-bitni virus

Američka tvrtka Symantec, specijalizirana za zaštitu od računalnih virusa i crva, objavila je security advisory za novi virus W64.Rugrat.3344. ono što je posebno u ovom slučaju jest uvjerenje tamošnjih stručnjaka da se radi o prvom poznatom virusu namijenjenom računalima koja rade na 64-bitnoj inačici Windows operativnog sustava.

No virus nije maliciozan, Symantec naime tvrdi da se radi o proof-of-concept virusu, dakle prvoj odnosno "probnoj" i "upozoravajućoj" inačici. Ono što može dodatno utješiti korisnike jest činjenica da su 64-bitne inačice Windowsa još uvijek prilično rijetke pa je samim tim izbjegnuta mogućnost ozbiljne epidemije. Virus inače funkcionira i na 32-bitnim računalima koji koriste softver za emulaciju 64-bitnog sustava.

"Trenutno ne postoji široka penetracija 64-bitnih sustava", tvrdi jedan od Symantecovih direktora Vincent Weafer. "Većina kućnih i uredskih sustava još uvijek radi na 32-bitnim platformama i nije ugroženo ovom prijetnjom".

Symantec također tvrdi da je autor Rugrata kreirao i šest prethodnih proof-of-concept virusa.

Info: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w64.rugrat.3344.html
povratak

 

SAP predstavio novo rješenje za obranu i sigurnost

 

Tvrtka SAP AG objavila je dostupnost rješenja SAP for Defense & Security koje je namijenjeno obrambenim snagama, graničnim jedinicama i hitnim službama. Rješenje pruža procesuiranje informacija u robusnom okruženju i donosi mogućnosti za napredno donošenje odluka. To rješenje optimizira preglednost u fazi planiranja izvršenja i dodjele zadataka i misija. Ono omogućava učinkovito upravljanje pokretnim snagama tako što obrađuje velike količine informacija u skladu s vojnim procedurama i smjernicama tokom operacija i vježbi.

SAP je razvio odnose s više od četrnaest vlada država članica NATO saveza koje već koriste njegova rješenja i svoje je iskustvo uložio u razvoj novog skupa rješenja koja će ispuniti tehnološke potrebe obrambenih i sigurnosnih snaga današnjice i sutrašnjice.

Naglasak ovog rješenja jest na povećanoj snazi procesuiranja informacija i sigurnosti komunikacija, ključnim elementima uspješnih vojnih operacija i vježbi. Pored toga, operacije koje se izvode preko međunarodnih granica zahtijevaju kraće trajanje ciklusa donošenja odluka i visoku razinu preglednosti aktive.

Glavne funkcionalnosti rješenja jesu planiranje vojnih snaga, taktička logistika, upravljanje ljudstvom i organizacijom, upravljanje materijalom, te upravljanje infrastrukturom. Pored toga, SAP for Defense & Security pruža integriranu logistiku i upravljanje resursima za oružane snage, policiju i humanitarne organizacije.

Namjeru korištenja novih SAP for Defense & Security funkcionalnosti već su izrazile vojske SAD, Njemačke i Izraela.

Info: http://www.sap.com/solutions/industry/defense-security/
povratak

 

Online prodaja sve isplativija

Prema najnovijem istraživanju koje je od Forrester Researcha naručila američka udruga trgovaca u maloprodaji, udio e-commercea bilježi snažan porast. U 2003. godini e-commerce je samo u SAD zabilježio više od 100 milijardi dolara prometa. Novo istraživanje "State of Retailing Online" sedmo je po redu, a obuhvatilo je 150 trgovačkih tvrtki.

Prodaja putem Interneta u SAD je zabilježila godišnji porast od 51 posto i ostvarila 114 milijardi dolara prihoda. Porastao je i udio e-commercea u ukupnoj maloprodaji. S 3,6 posto u 2002. dosegao je 5,4 posto u 2003. godini.

Porasle su i marže online trgovaca. U prosjeku njihova zarada iznosi 21 posto od cijene proizvoda. Trgovci kojima Internet služi kao jedan od kanala prodaje bilježe marže od čak 28 posto to je šest posto više nego prošle godine. Specijalizirani online trgovci pak ostvaruju manje marže. U 2003. zarađivali su u prosjeku 15 posto dok su u 2002. čak ostvarivali 16-postotni gubitak.

Info: http://www.shop.org
povratak

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum