SAP Global
SAP MAG 17, studeni 2004.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Premalo djelatnika, previše stresa

Aktualni problem manjka djelatnika u informatičkim odjelima trebao bi tokom 2005. riješen pojačanim zapošljavanjem. U međuvremenu, informatički direktori "krpaju rupe" kako najbolje znaju

Izvor: CIO.com

 

Većina ispitanih informatičkih direktora u najnovijoj anketi agencije CIO Research tvrdi da njihovi odjeli imaju premalo djelatnika i da se zbog toga već osjećaju posljedice. Prema prethodnom istraživanju koje je provedeno u srpnju 2004. i kojim je obuhvaćeno 240 informatičkih menadžera, IT odjeli gotovo čitavo vrijeme trpe visoke odnosno vrlo visoke razine stresa. U svemu tome dobru vijest predstavlja najava povećanog zapošljavanja u IT odjelima do kraja prvog tromjesečja 2005., što bi trebalo smanjiti radno opterećenje njihovih uposlenika. Pored toga, informatički menadžeri sve se više oslanjaju na strategije upravljanja radnom snagom kao što su selektivni outsourcing i zanatskih matrica kako bi čim bolje iskoristili svoje radno okruženje.

Visok stres u IT djelatnika

Informatički menadžeri su u srpnju tvrdili da je količina stresa među njihovim IT djelatnicima porasla u odnosu na razdoblje osamnaest mjeseci prije toga. Pedeset i tri posto ispitanika ocijenili su razinu stresa svojih djelatnika visokom dok je njih 19 posto smatralo da je ona vrlo visoka. Za usporedbu, u siječnju 2003. njih je 50 posto ocijenilo stres visokim, a 14 posto vrlo visokim.

Kod ocjenjivanja trenutnog radnog okružja 63 posto ispitanika ustvrdilo je da u IT odjelima ima premalo djelatnika i da se radi previše s premalo resursa. Manji dio ispitanika, njih 31 posto, smatralo je da za njih radi dovoljan broj djelatnika, a njih pet posto izjavilo je da imaju previše uposlenika.

Pitanja iz ankete
Kako biste opisali trenutno stanje vaših kadrova?
Nedovoljan broj djelatnika 63 %
Optimalan broj djelatnika 31 %
Previše djelatnika 5 %
Ostalo 2 %
Opišite razinu stresa među vašim djelatnicima?
Vrlo visoka 19 %
Visoka 53 %
Normalna 25 %
Niska 3 %
Vrlo niska 0 %
Koje strategije upravljanja radnom snagom koristite? (zaokružite sve prikladne odgovore)
Popisivanje nadarenih djelatnika 33 %
Kalupi znanja i vještina 43 %
HR službenik specijaliziran za IT 19 %
Optimalno upošljavanje 23 %
Analiza nedostatka vještina 35 %
Selektivni outsourcing 50 %
Mjerenje plaća 35 %
Mjerenje učinka 22 %
Prevalifikacija 65 %
Ostalo 5 %
Izvor: CIO.com

Većina menadžera, njih 60 posto, u šest mjeseci nakon ankete namjeravalo je poduzeti zapošljavanje novih djelatnika, a u bliskoj budućnosti će primijeniti strategije upravljanja radnom snagom kako bi nadoknadili manjak djelatnika. Šezdeset i pet posto menadžera provodi prekvalifikaciju kako bi pokrili manjak djelatnika, dok polovica taj problem rješava selektivnim outsourcingom. Matrice znanja ili vještina i analize nedostataka vještina pritom pomažu IT menadžerima da optimalno raspodijele posao. Trideset i pet posto odmjeravaju plaće i prilagođavaju nagrađivanje djelatnika tržišnim uvjetima kako bi na taj način zadržali kvalitetne djelatnike.

Metodologija

Anketa CIO Researcha obavljena je online između 1. i 31. srpnja 2004., a na sudjelovanje su pozvani korisnici sitea www.cio.com i čitatelji elektroničkog newslettera CIO Insider. Rezultati istraživanja temelje se na iskazima 240 IT profesionalaca, s time da svi nisu odgovorili na sva pitanja.

Sastav ispitanika bio je slijedeći: računalna djelatnost s14 posto udjela, proizvodnja (14 posto), zdravstvo (8 posto), financije/bankarstvo/računovodstvo (8 posto), osiguranje/nekretnine/odvjetništvo (6 posto) i javni sektor (6 posto).

U smislu funkcija, 32 posto ispitanika bili su informatički i tehnički menadžeri odnosno potpredsjednici, 53 posto ispitanika spadalo je u skupinu direktora i menadžera IT odjela, a 15 posto u skupinu konzultanata i IT osoblja.

Dvadeset i četiri posto ispitanika radilo je u tvrtkama s manje od 500 uposlenika, 24 posto u tvrtkama koje broje između 500 i 2500 uposlenika, dok je devetnaest posto radilo u tvrtkama s 2500 do 9999 djelatnika. Dvadeset i sedam posto radilo je u kompanijama s više od 10000 djelatnika, a šest posto ispitanika nije odgovorilo na pitanje o veličini tvrtke u kojoj rade.

U odnosu na promet kompanija, 29 posto ispitanika ustvrdilo je da njihove tvrtke stvaraju godišnji promet manji od sto milijuna američkih dolara. Dvadeset i sedam posto ispitanika prijavilo je promet između sto milijuna i 999,9 milijuna dolara. Trideset i pet posto ispitanika radilo je u kompanijama s godišnjim prometom većim od milijarde dolara, a njih deset posto nije odgovorilo na pitanje.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum