SAP Global
SAP MAG 21, o�ujak 2005.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Proglašeni najbolji IT novinari za 2004

U sklopu već tradicionalne dodjele nagrada pod pokroviteljstvom Hrvatskog novinarskog društva struka je izabrala najbolje ICT novinare


Laureati Dražen Tomić i
Miro Rosandić (slijeva)

U četvrtak 10. ožujka Novinarskom domu Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu dodijeljene su nagrade najboljim ICT novinarima i urednicima u 2004. godini. To je bila četvrta po redu svečana dodjela godišnjih novinarskih nagrada koja valorizira rad novinara i urednika u sektoru informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija. Naime tradicija nagrade započela je 2001. godine kada je djelovala pod nazivom SAP e-journalist prize i za cilj je imala ocjenjivanje najboljih novinarskih uradaka s područja informatike i komunikacija.

Nakon dvije dodijele nagrade je djelovala pod nazivom SAP e-journalist prize ostvarena je suradnja s Hrvatskim novinarskim društvom i manifestacija je prerasla u strukovnu valorizaciju rada profesionalaca koji se u medijima bave ICT tematikom.

Laureati SAP Božo Težak 2005

  • ICT novinar godine: Boris Ličina Borja
  • najbolji novinarski uradak: Dražen Tomić (tekst "Produžena ruka menadžera", Dnevnik)
  • najbolji informatički urednik: Miroslav Rosandić, gl. urednik mjesečnika BUG

Nominirani članci i tekstovi bili su podijeljeni u dvije kategorije: najbolji informatički novinarski uradak i najbolji informatički urednik. Ocjenjivački žiri sastojao se od pet članova: glavni tajnik Hrvatskog novinarskog društva Mario Bošnjak, ekspert za medije i publicist dr.sc. Stjepan Malović, dopisnik Jutarnjeg lista iz Italije dr.sc. Inoslav Bešker, predsjednik Upravnog Odbora Amnesty International-a Hrvatske Zorislav Antun Petrović te analitičar informatičke industrije Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa.

Ovogodišnji laureat za kategoriju najbolji novinarski uradak je Dražen Tomić za tekst "Produžena ruka menadžera" objavljen u Dnevniku. U kategoriji najbolji informatički urednik najboljim je proglašen Miroslav Rosandić kao urednik mjesečnika BUG.

 

Boris Ličina Borja: "U 21. stoljeću velika odgovornost leži na IT novinarima, jer se tehnologija implementirala u sve segmente ljudskih života. Mislim da je naš zadatak pisati kako o dobrim tako i o lošim stranama koje s time dolaze, pri čemu ne smijemo zaboraviti da i ono najbolje i najgore iz tehnologije izvlači - čovjek".

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva birao je ICT novinara godine te je odabran: Boris Ličina Borja.

Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada podržale su tvrtke G2R, GETRO i SIEMENS, a medijski su pratili: Iskon Internet, Radio 101 te Večernji list.

Igor Dropulić, direktor SAP-a: "Četvrta po redu dodjela nagrada SAP Božo Težak potvrda je da je rad entuzijasta prerastao u tradiciju. Sudjelovanje Hrvatskog Novinarskog Društva već drugu godinu za redom upućuje na kvalitetu i održivost. Koristim priliku čestitati svim dobitnicima".

 

Video streaming svečanosti dodjele nagrade SAP Božo Težak 2005: http://www.4ytv.com/video/SAP/SAPnagrada05.html

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum