SAP Global
SAP MAG 23, svibanj 2005.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

ERP trendovi u 2005.

Prenosimo interview s Brianom Zrimsekom, potpredsjednikom tvrtke Gartner u kojem govori o svojim predviđanjima daljnjeg smjera tržišta poslovnog softvera

Piše: Dan Cobb, CIO Update

§       

Koje ćemo ključne trendove na ERP tržištu vidjeti u 2005 i koji će ih čimbenici pokretati?

Problematika konsolidacije i dalje će biti aktualna, pogotovu zbog utjecaja tog pitanja na krajnje korisnike. Uz konsolidaciju obično dolazi racionalizacija portfolija proizvoda što znači da će mnogi krajnji korisnici morati donositi značajne odluke. Mnogi postojeći proizvodi će predstavljati posljednju generaciju odnosno njihova će podrška prestati s postojanjem nakon određenog datuma.
Čak će i korisnici PeopleSofta morati odlučiti hoće li i dalje ići u aktualizaciju softvera. Štoviše, to će biti jedan od glavnih problema za sve koji ne koriste SAP-ova rješenja. Korisnici naime vide SAP NetWeaver kao platformu za neprekinuti razvoj njihovih portfolija. Osim toga, problem aktualizacije je prisutan kod svih sustava, a u slijedeće dvije godine će isteći najveći dio licenci. A velike aktualizacije zahtijevaju mnogo remena. Općenito trendove možemo gledati kao nastavak zbivanja iz posljednjih nekoliko godina. Pored toga rješenja su sve više posebno prilagođena pojedinim industrijama i različite industrije koriste različite ekstenzije.
Napokon, postoji značajno usredotočenje na sjedinjavanje poslovnih procesa – SAP to naziva xApps. Radi se o sastavljanju poslovnih procesa putem aplikacijskih komponenti. Te komponente mogu dobavljati različiti proizvođači što korisnicima olakšava spajanje njihovih poslovnih procesa.

·        Koliko novca kompanije namjeravaju investirati u aktualizaciju ERP softvera tokom 2005?

Količina in testiranog novca odražavat će dimenzije same aktualizacije. Uvidom u podatke o instalacijskoj bazi biti će moguće riskirati nagađanje o vrstama aktivnosti koje će prevladavati. No mnogo je teže kvantificirati iznos koji će biti utrošen. Primjerice ukoliko zasebno instalirate tri komponente možda ćete ih morati i zasebno aktualizirati. S druge strane možete odabrati konsolidaciju tih zasebnih aplikacija kao dio aktualizacije softvera ili možete primijeniti novu funkcionalnost. Svi ti čimbenici utječu na iznos kojeg treba uložiti.

·        Kakve ERP projekte kompanije planiraju za 2005.?

To pak ovisi o njihovoj zrelosti. Mnoge su kompanije već sazrele na tom tržištu pa se više bave aktualizacijama nego instalacijama novog softvera. Ipak, uvijek će biti novih implementacija i uvijek će biti uvođenja novih funkcionalnosti.

·        Postoje li industrije koje trenutno posebno aktivno rade na aktualizaciji ERP-a?

Proizvodna industrija je dosegla veću zrelost u korištenju ERP-a u odnosu na druge industrije pa se može reći da veći broj proizvođača priprema aktualizaciju softvera. Primjerice ako gledamo SAP-ovu bazu instalacija u dvadeset različitih industrija ne možemo odrediti koliko one zaostaju u smislu instalacija ERP-a. no sigurno se može reći da javni sektor u tome zaostaje i da će ih više vjerojatno pripremati implementacijske projekte nego aktualizaciju.

·        Imaju li same kompanije dovoljno djelatnika sposobnih za dovršetak ERP projekata?

Odgovor na to pitanje je uglavnom negativan kada se radi o novim implementacijama. Kompanije, bez obzira radi li se o "velikim  igračima", malim ili offshore kompanijama, moraju zatražiti pomoć konzultanata ili sistem integratora. Ipak, kako se kompanije više bave aktualizacijama to imaju i veća znanja i vještine među svojim djelatnicima jer IT odjeli dobivaju znanje o tome kako ostvariti te projekte. Možda ne posjeduju znanja o najnovijim osobinama softvera pa se može očekivati raskorak u vještini. Isto se može očekivati i kod prilagođavanja ERP sustava.

·        Kojim vještinama kompanije moraju ovladavati žele li dovršiti planirane ERP projekte, trebaju li razmatrati stalno zapošljavanje ili povećavanje broja djelatnika prema potrebi?

To ovisi o pojedinom projektu. Ukoliko kompanija gradi svoj sustav "od nule" potreban joj je široki spektar tehnoloških vještina, uključujući aplikacije, administraciju baza podataka i integraciju. Takva radna mjesta su tehnološki orijentirana i mnogo ih je lakše prenositi pa je bolje koristiti prilagodbu broja djelatnika umjesto stalnog zapošljavanja. Isto se odnosi i na slijedeću fazu posla: rad na aplikacijama, konfiguraciju pojedinih modula i tako dalje.
Kada jednom prevladate početni stadij, zahtjevi se premještaju prema posebnoj kombinaciji sastojaka koja se odnosi na potrebe te organizacije. Tokom projekta potrebne su i druge vještije, primjerice project management, change management i konfiguriranje. Nakon dovršetka implementacije te su vještine još uvijek potrebne, no u smanjenoj mjeri, što znači da će ovdje možda trebati stalno zaposliti djelatnike.
Za mene je ime "projekt" donekle netočno. Naime projekt podrazumijeva i završetak, a ovdje to nije slučaj. Stavljanje u funkciju ERP sustava je poput rođenja djeteta. Trudnoća je završena no morate podići dijete. Projekt je dakle gotov, no ostalo je posla – uvođenje novih funkcija, ispravljanje bugova, prilagodba promjenama u poslovanju, dodavanje novih korisničkih sučelja i tako dalje.
Vještone treba očuvati i razvijati tokom implementacijskog projekta. Zbog toga je izuzetno važno gledati dugoročno. Prečesto se događa da kompanije smatraju kako im ne trebaju nove vještine nakon dovršetka implementacije ili aktualizacije. No istina je da takav projekt nikada ne završava.

·        Predviđate li oskudicu kvalitetnih djelatnika za koju se kompanije trebaju pripremiti kada planiraju ekipiranje za ERP projekte?

Nestašica talenta vjerojatno će se pojaviti u područjima koja svojom ponudom nisu pokrili dobavljači softvera. Ponuda vještina u zaostatku je tri do šest mjeseci. Zbog toga je izazov ekipiranja djelatnika koji će moći iskoristiti najnovija rješenja stalan. Srećom većina kompanija ne treba najnovija rješenja u trenutku kada se ona tek pojave na tržištu.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum