SAP Global
SAP MAG 24, lipanj 2005.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

Samsonite prelazi na mySAP Business Suite | Strahujemo li previše od IT prijetnji? | e-commerceu pada popularnost | IBM otkrio pojedinosti o novoj generaciji Notesa | Computer Associates otvara mainframe centar u Pragu


Samsonite prelazi na mySAP Business Suite

Tvrtka Samsonite Corporation, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i distributera prtljage, prebacit će u potpunosti poslovanje u veleprodaji i maloprodaji na rješenje mySAP Business Suite . Samsonite se tako pridružuje sve većoj skupini svjetskih tvrtki koje koriste SAP-ov Safe Passage Program , prilagođenu skupinu rješenja tehnologije i inicijativa za migraciju na SAP, vodećeg i najiskusnijeg svjetskog dobavljača poslovnih rješenja.

Samsonite će koristiti SAP-ova rješenja za poboljšanje svojih kritičnih poslovnih procesa, uključujući globalni sourcing , distribuciju, prijevoz i logistiku, inovaciju proizvoda, inventar, financijsku transparentnost i usklađivanje. Ujedno će koristiti i SAP-ovo rješenje Apparel and Footwear Solution koje će omogućiti upravljanje neizmjernom količinom veličina, stilova i boja, sastavnog dijela današnje potrošačke scene.

Samsonite će početkom 2006. započeti migraciju s aktualnog JD Edwards rješenja na mySAP Business Suite koji će podržavati djelatnike u svim dijelovima svijeta, uključujući globalnu centralu u Denveru u Coloradu. Samsonite distribuira proizvode u više od stotinu zemalja.

povratak


Strahujemo li previše od IT prijetnji?

Analitičari iz tvrtke Gartner identificirali su pet IT rizika koji su, prema njihovom mišljenju, preuveličani i zbog toga potiču kompanije da ne odgađaju planove proširenja informatičke infrastrukture. Većina "lažnih uzbuna" odnosi se na nove usluge.

Tako se navodi da je internetska telefonija pretjerano označena kao nedovoljno sigurna, no Gartner podsjeća da se ovdje mogu provoditi iste sigurnosne mjere kao u bilo kojoj drugoj podatkovnoj mreži. Sličan pretjeran odjek doživljava očekivana invazija mobilnih virusa, no Gartner smatra da se ovdje radi o napuhanoj priči koju je lansirala sama antivirusna industrija kako bi sebi otvorila novo tržište. Gartner umanjuje i famu oko očekivanih masovnih infekcija putem Interneta koje su, po njima, svakim danom sve manje vjerojatne. Slično je i sa skepticizmom oko hot spotova koji mogu kompromitirati čitavu mrežu, no također su obranjivi putem standardnih tehnika, primjerice korištenja VPN mreža.

povratak


e-commerceu pada popularnost

Ako je suditi prema rezultatima najnovijeg Gartnerovog istraživanja, zlatnom dobu e-trgovine uskoro bi moga doći kraj – zbog sigurnosnih nedostataka. Konkretnije, najveće opasnosti za budućnost e-commercea jesu phishing te upadi u povjerljive baze podataka i otkrivanje financijskih informacija milijuna korisnika naveli su američke korisnike na sumnjičavost prema e-trgovini i e-bankarstvu.

"Mislim da smo dosegli kritičnu točku", komentirao je Avivah litan, voditelj Gartnerovog istraživanja koje je provedeno tokom svibnja na pet tisuća ispitanika. "Čini se da će biti prekinuta bonanza e-commercea".

Ispostavilo se da 42 posto korisnika e-trgovine i 28 posto korisnika e-bankarstva mijenja navike zbog phishinga i drugih oblika napada. Zbog toga se predviđa da će očekivani porast e-commercea i e-bankinga biti smanjen za 1 do 3 posto do 2008. godine. Obzirom da se radi o milijardama dolara očekivanog porasta, ovaj mali postotak značajno će pogoditi e-sektor.

povratak


IBM otkrio pojedinosti o novoj generaciji Notesa

Tvrtka IBM prvi je puta u javnosti pokazala prototip nove generacije Notes / Domino alata na skupu IBM Lotus Technical Forum 2005 u Hannoveru u Njemačkoj. Prototip zasad nosi kodno ime – Hannover.

IBM najavljuje da je Hannover dizajniran tako da korisnicima omogućuje organiziranje i upravljanje informacijama u odnosu na specifični projekt u različitim Notes alatima.

"U Hannoveru korisnici mogu sagledati kako IBM planira u bliskoj budućnosti proširiti mogućnosti Lotus Notesa i vidjeti funkcijska poboljšanja u bazičnim klijentskim alatima poput e-maila, rokovnika i adresara", kazao je Ken Bisconti, potpredsjednik IBM-a.

Najavljeno je da će nova generacija Lotus Notesa imati poboljšani uvoz komponenti iz drugih aplikacija odnosno komponenti stvorenih na J2EE i drugim alatima.

povratak


Computer Associates otvara mainframe centar u Pragu

Tvrtka Computer Associates objavila je da će otvoriti svoje prvo svjetsko mainframe središte (centar izvrsnosti) u Pragu, u Češkoj republici. Očekuje se da će ta odluka povećati broj njihovih uposlenika u Češkoj s 20 na 200 osoba. Kako se navodi u CA, Glavne djelatnosti novog centra bit će razvoj softvera, održavanje, provjera valjanosti i osiguravanje kvalitete za sustave velikih računala.

Centar izvrsnosti tvrtke CA bit će smješten u prostoru od 4237 četvornih metara zgrade 6 u PARKU, Chodov, Prag 4, a otvaranje se planira u kolovozu 2005. Očekuje se da će centar zaposliti i osposobiti više od 200 ljudi, uključujući talentirane studente, stručnjake u području velikih računala te iskusne menadžere. Prva faza zapošljavanja već je u tijeku i očekuje se da novo osoblje počne s radom do kolovoza 2005.

Osoblje CzechInvesta, Agencije za investicije i poslovni razvoj češkog Ministarstva gospodarstva i trgovine, pomaže tvrtki CA stručnim savjetovanjem i poticajima u sklopu programa Agencije za podršku tehnološkim centrima i poslovnim uslugama.

povratak

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum