SAP Global
SAP MAG 25, srpanj 2005.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

Najava: The Best of SAP World Tour, Zagreb, 15. rujna | SAP TECHED '05, Beč, 21.-23. rujna: Naučite biti inovativni | SAP Business Intelligence & Analytics Conference, Duesseldorf, 20.-21- listopad | mySAP implementiran u Luri | Consule implementirao prvo SAP-ovo POS rješenje u svijetu | Opet rastu plaće IT djelatnika | Afrika kao slijedeća destinacija za outsourcing?

Najava: The Best of SAP World Tour, Zagreb, 15. rujna

Danas su tvrtke pod intenzivnim i rastućim pritiskom kako bi ostvarile strateške ciljeve, razvile prilagodljive poslovne procese, povećale profitablinost, smanjile korporativno upravljanje i stimulirale inovacije i rast.

Na The Best of SAP World Tour-u 2005 , tvrtke su u prilici saznati kako SAP NetWeaver omogućuje poslovne promjene i povećava profitabilnost, te kako SAP-ova rješenja poput mySAP ERP -a mogu pomoći tvrtkama u postizanju komparativnih prednosti u svojim industrijama.

The Best of SAP World Tour '05 gostuje 15. rujna u Zagrebu na Jarunu u Restaurantu Lido i Piranha baru .

Zagrebačka stanica The Best of SAP World Tour-a, slijedi koncept svjetske turneje s prilagodbom specifičnostima lokalnog tržišta.

Ključne teme u sklopu hrvatskog gostovanja svjetske turneje dati će naglasak na mySAP ERP , SAP NetWeaver , ESA ( Enterprise Service Architecture ) i RFID ( Radio Frequency Indetification ), te njihovu međusobnu povezanost kroz poslovanje, inovativnost, trendove i tehnologiju.

Pridružite se SAP-ovim stručnjacima, korisnicima, vodećim industrijskim analitičarima i partnerima u istraživanju krucijalnih poslovnih problema današnjice kroz informativne prezentacije, iskustva samih korisnika te case study izlaganja.

Preliminarnu agendu događaja kao i izvršiti prijavu možete na www.sap.hr/worldtour

povratak


SAP TECHED '05, Beč, 21.-23. rujna: Naučite biti inovativni

Fleksibilnost, interkonektivnost, analitika i upotrebljivost ključne su sposobnosti koje tvrtke moraju imati kako bi uspjele na današnjem konkurentom tržištu. SAP TechEd '05 je mjesto gdje se mogu naučiti vještine i testirati alati koji će omogućiti takav model, „in-time“ tvrtke.

SAP TechEd '05 je idealan za softver developere , kao i za poslovne analitičare, konzultante, menadžere i sistem administratore. Svi posjetitelji imati će koristi od ovogodišnjeg proširenog programa kako bi:

  • Otkrili kako postojeće procese i IT okruženje transformirati i položiti temelje za Enterprise Services Architecture (ESA).
  • Vidjeli kako SAP NetWeaver platforma, arhitektura bazirana na otvorenim standardima za budućnost, omogućuje ESA i daje izuzetnu platformu za modeliranje, razvoj, i implementiranje vrhunskih poslovnih procesa.

Vrijeme je promjena no neke stvari se ne mijenjaju. SAP TechEd ostaje neusporediv u izvrsnosti tehničke edukacije, nudeći pritom više od 300 radionica vođenih instruktorima i predavanja sa intenzivnim tehničkim fokusom. Posjetitelji se mogu susresti jedan na jedan sa SAP-ovim stručnjacima i dobiti SAP NetWeaver certifikat.

Posjetite https://www.sdn.sap.com/sdn/sapteched.sdn i saznajte više informacija.

povratak

 


SAP Business Intelligence & Analytics Conference, Duesseldorf, 20.-21. listopad

Pomoću ciljane upotrebe business intelligence i analitičkih aplikacija, moguće je osigurati vodeću poziciju na tržištu za tvrtku. Podaci nisu samo konsolidirani, već i komprimirani u vrijedne informacije te pretvoreni u jasno znanje na kojem je moguće donijeti pouzdane poslovne odluke. Dakle, moguće je iskoristiti nove prilike i ideje, te u isto vrijeme imati osiguranje od rizika.

Na SAP Business Intelligence & Analytics Conference , moguće je saznati kako iskoristiti i maksimizirati potencijal informacija tvrtke, kako bi bili jedni od najboljih. Danas, ali i u budućnosti.

Neka Vaše informacije rade za Vas .

Posjetite www.sap.de/bi-conference i saznajte više informacija o konferenciji.

povratak


mySAP implementiran u Luri

Projekt uvođenja SAP poslovno-informatičkog sustava, započetog u siječnju 2004. godine, uspješno je i u roku okončan. Projekt u kojem su osim LURINOG projektnog tima i S&T Hermes Plus-a, sudjelovali i Siemens, SAP i međunarodni konzultanti sa specifičnim znanjima kao podizvođači, predstavlja jedan od najznačajnijih investicijskih projekata tvrtke LURA.

Rješenje mySAP Business Suite pokriva sve interne procese tvrtke i sve kolaborativne scenarije suvremenog elektroničkog poslovanja, uključujući i mobilnu komunikaciju, upravljanje odnosima s dobavljačima, upravljanje cjelokupnim lancem nabave, upravljanje cjelokupnim životnim ciklusom projekta i proizvoda te upravljanje ljudskim potencijalima.

Uspješno okončana implementacija projekta i puštanje sustava u rad, za tvrtku LURA konkretno znači integraciju poslovanja, transparentnost poslovanja, unificiranost poslovnih procesa u divizijama s različitim tipovima proizvodnje te dostup informacijama kroz cijelu organizacijsku strukturu ovisno o poslovnim potrebama.

povratak


Consule implementirao prvo SAP-ovo POS rješenje u svijetu

Tvrtke Consule, Deloitte i SAP objavili su uspješan završetak implementacije SAP-ovog poslovno-informatičkog sustava. Projekt vrijedan 3.700.000,00 kuna uključuje mySAP ERP rješenje prošireno industrijski specifičnim rješenjem za maloprodaju, SAP for Retail.

Tim projektom SAP je iznova potvrdio svoju ulogu predvodnika u ponudi poslovnih rješenja orijentiranih krajnjem korisniku. U implementaciji sustava sudjelovalo je osam konzultanata iz Deloitte i SAP-a. Implementirane funkcionalnosti uključuju financije, kontroling, upravljanje ljudskim potencijalima i industrijski specifično rješenje za maloprodaju SAP for Retail.

Po prvi puta u svijetu provedena je i dodatna integracija SAP Retail Store (SRS-a) sa POS sustavom. Tvrtka Consule je specijalizirana z a distribuciju i maloprodaju odjevnih proizvoda poznatih svjetskih marki. Među najpoznatijima je Lacoste, čiji je ekskluzivni distributer za ovaj dio regije.

povratak


Opet rastu plaće IT djelatnika

Prema najnovijem istraživanju agencije Foote Partners, posljedice offshore outsourcinga više ne predstavljaju razlog za smanjenje investicija u IT osoblje na američkom tržištu. Još do prije godinu do godinu i pol prosječna naknada za IT stručnjake padala je sedam posto godišnje

Analiza Foote Partnersa oslanja se na podatke dobivene od HR, IT i poslovnih menadžera te na razgovore obavljene s dijelom menadžera.

U prvoj polovici 2005. najveći porast plaća, 5,1 posto, zabilježen je u području mrežnih stručnjaka, u sektoru baza podataka plaće su rasle 4,3 posto, u razvoju aplikacija 2,1 posto. Prosječni porast, mjeren u 89 necertificiranih specijalnosti, iznosi 3,8 posto, dok porast u 87 certificiranih IT specijalnosti iznosi 1,3 posto.

povratak


Afrika kao slijedeća destinacija za outsourcing?

U svom najnovijem izvješću IDG procjenjuje da će države u Africi povećati svoje napore da privuku outsourcing poslovnih procesa iz bogatijih zemalja. Kao glavne argumente afričkog outsourcinga IDG navodi nisku cijenu rada i velike potencijale za izgradnju i razvoj IT infrastrukture.

Istočna Afrika već je započela s gradnjom BPO ( Business Processing Outsourcing ) infrastrukture U Keniji je već izgrađen KenCall EPZ, prvi tamošnji međunarodni call centar , a Mauricijus konsolidira plan za pretvaranje zemlje u cyber otok. Tamo se naime gradi drugi cyber toranj koji će služiti za BPO aktivnosti. IDG smatra da se glavnina afričkih BPO aktivnosti odvija u južnim i sjevernim dijelovima kontinenta. Zapažaju i da se velike BPO ambicije gaje u Gani i Senegalu, na zapadnoj strani kontinenta.

Prema tvrdnjama Lukea Millsa, izvršnog direktora neprofitne agencije CallingtheCape iz Cape Towna, američki poduzetnici ustanovili su da dobivaju jednaku kvalitetu usluge u Južnoafričkoj republici kao u Velikoj Britaniji, ali uz tridesetak posto manje troškove.

U sjevernoj Africi najbolje mogućnosti ima Egipat koji posjeduje dobru BPO infrastrukturu, a cijena rada je manja nego na drugim offshore destinacijama kao što su Kanada, Meksiko, Poljska i Mađarska.

povratak

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum