SAP Global
SAP MAG 26, rujan 2005.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP World Tour: partneri i korisnici u prvom planu

The Best of SAP World Tour 2005 okupio je tristotinjak sudionika – SAP-ovih djelatnika, partnera, korisnika i novinara

Ovogodišnje izdanje SAP-ove svjetske turneje održano je polovicom rujna na obali "zagrebačkog mora", Jaruna, u restauraciji Lido i Pirahna Baru. Prirodno okružje je uz pomoć lijepog vremena pružilo idealne uvjete za razmjenu iskustava i ideja između SAP-ovih vodećih menadžera, partnera iz ISV zajednice te samih korisnika koji uglavnom dolaze iz vodećih hrvatskih odnosno regionalnih kompanija.

The Best of SAP World Tour 2005 je okupio tristotinjak sudionika – SAP-ovih djelatnika, partnera, korisnika i novinara – koji su do vrha ispunili dvorane restauracije Lido, što govori o velikom zanimanju za ovakve događaje. S jedne strane sudionici su mogli pratiti izlaganja globalnih SAP-ovih menadžera o glavnim smjernicama strategije tvrtke i najvažnijim rješenjima koja se nude na tržištu, dok su s druge strane odlično bila posjećena izlaganja partnera, konzultanata i korisnika koji su govorili o vlastitim iskustvima implementacije SAP rješenja u hrvatskim i regionalnim tvrtkama.


Igor Dropulić pozdravlja sudionike u prepunoj dvorani restauracije Lido


Boris Žitnik (desno) svojim je prognozama zaintrigirao prisutne. U prvom redu (slijeva) sjede Guenther Bader, Miljenko Jakopović i Igor Dropulić


Dr. Christian Knoll u svega je pola sata uspio predstaviti SAP-ovu poslovnu strategiju


Skup je otvorio direktor SAP-a d.o.o. Igor Dropulić riječima o trenutnoj poziciji i značaju tvrtke za razvoj hrvatskog tržišta. Potom je direktor IDC Adriaticsa Boris Žitnik predstavio vlastitu viziju daljnjeg razvoja i trendova na hrvatskom IT tržištu do 2009., što je zaokupilo pažnju svih prisutnih. Dr. Christian Knoll, stariji potpredsjednik SAP-a za EMEA regiju predstavio je "krajolik" SAP-ovih rješenja i njihove funkcionalnosti u svakodnevnom poslovanju. Potom je SAP Team na čelu s Richardom Pageom, direktorom globalnog marketinga za mySAP ERP prikazala "živi" demo SAP-ove ERP aplikacije. U tome su mu pomogli Guenther Bader (SAP AG), Marko Biljan, Sanja Meleš i Tomislav Sokolić (svi SAP d.o.o.). Nakon toga je dr. Dragan Schwarz, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa RH predstavio dosadašnja postignuća u informatizaciji rada Ministarstva. O izazovima današnjeg poslovanja potom je govorio direktor prodaje u SAP-u d.o.o., Miljenko Jakopović.


Marko Biljan (prvi slijeva) odlično se snašao u demo predstavljanju ERP sustava, a posao je nadzirao Richard Page (desno)


Šarmantne hostese marljivo su odradile svoj posao, a Renata Čupić (treća slijeva) pobrinula se da predstavnici "sedme sile" dobiju optimalne uvjete za rad

snimio Ognjen Maravić

Poslije ručka uslijedile su prezentacije partnera i korisnika koje su se istodobno odvijale u dva tracka u dvije dvorane restauracije Lido. Na početku prvog tracka govorio je Guenther Bader, direktor za razvitak novog poslovanja i partnere u SAP AG, o prednostima SAP ERP rješenja te o mySAP ERP rješenju u uvjetima prilagodbe rastu korisnika, a poslije njega je Dr. Christian Knoll predstavio ESA i SAP NetWeaver koncepcije te SAP-ov pristup RFID tehnologiji. Potom je Ivan Belić iz tvrtke GBS-IT govorio o mySAP Mobile Business Solution rješenju.

Drugi je track otvorio Mirko Slovjak (GBS-IT) koji je govorio o SAP All-in-One rješenju. Potom je Vedrana Momirski-Jurleka (Deloitte) govorila oiskustvima iz implementacije u tvrtkama srednje veličine. Martina Puc (Infotehna) predstavila je iskustva iz primjene Sapphir Services Solution (SSS) rješenja, a voditelj projekata iz odjela za razvoj poslovanja u LURA-i Dinko Gudelj govorio je o iskustvima implementacije u svojoj tvrtki. Slaven Trputec iz Siemensa predstavio je Managed Service for SAP rješenje, a Neven Lušić je govorio o iskustvima u tvrtki b4b. Track je zatvorio Krešo Perica iz IBM-a govoreći o globalnom partnerstvu sa SAP-om. [rg]

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum