SAP Global
SAP MAG 1, travanj 2003.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

Kagermann preuzima ulogu glavnog direktora SAP-a · Uspješan nastup SAP-a na CeBIT-u · Golf na radnom mjestu · SAP pokrenuo on-line radio za dioničare · Siemens mobile koristi mySAP CRM rješenje

Korporativne vijesti

Kagermann preuzima ulogu glavnog direktora SAP-a


Hennig Kagermann govori
na sajmu CeBIT

 

Tvrtka SAP AG objavila je da je na sastanku Nadzornoga odbora zaključeno da se na godišnjoj skupštini 9. svibnja 2003. predloži izbor Hasse Plattnera u Nadzorni odbor kao predstavnika dioničara. Suosnivači Dietmar Hopp i Hasso Plattner suglasili su se s time da, nakon pet godina, promjena u predsjedanju SAP-ovim Nadzornim odborom stupi na snagu u svibnju 2003.

Dakle, Hasso Plattner odstupa s mjesta člana Izvršnoga odbora s učinkom od svršetka godišnje skupštine 9. svibnja 2003. U slučaju izbora Hasse Plattnera u Nadzorni odbor, Dietmar Hopp će potom predložiti da Hasso Plattner bude izabran za predsjednika Nadzornoga odbora na njegovu sastanku neposredno nakon godišnje skupštine. Aktualni sudirektor Henning Kagermann potom će nastaviti kao jedini direktor.

Dietmar Hopp i Hasso Plattner zajednički su odlučili o toj promjeni da bi, s obzirom na brze promjene u ovoj djelatnosti, u Nadzornome odboru bila još bolje zastupljena suvremena tehnologija i know-how. Ta promjena omogućit će Nadzornome odboru da bolje ispunjava svoje obveze aktivnoga angažmana u donošenju strateških odluka usmjerenih prema budućnosti i zastupa interese svih svojih dioničara.

Cijeli SAP-ov Nadzorni odbor u ovome trenutku izražava zahvalnost Hassi Plattneru za njegov izniman kreativni doprinos razvoju poduzeća SAP.

“Drago mi je da opet mogu blisko surađivati s kolegom Hassom Plattnerom te mu zahvaljujem za kontinuirano i predano zalaganje za uspjeh SAP-a,” rekao je Dietmar Hopp. “Hasso je obavio odličan posao u pripremi SAP-a za još jednu rutinsku smjenu na vrhu -- na korist naših klijenata, investitora i zaposlenika.”

U skladu s novim njemačkim smjernicama i preporukama za upravljanje poduzećima, Plattner će i dalje imati aktivnu i vidljivu ulogu kao predsjednik Nadzornoga odbora u sklopu SAP-a i šire zajednice. Nadzorni odbor izražava zadovoljstvo činjenicom da će Hasso Plattner svojim umijećem i znanjem i dalje biti na raspolaganju SAP-u. U tu svrhu Plattner će zadržati svoje urede u SAP-ovim ispostavama u Walldorfu i Palo Altu.

“Danas imamo pravu organizaciju koja će omogućiti najbolje iskorištenje sljedećega tehnološkoga vala, iznimno dobro poslujemo i osvajamo udio na zahtjevnome tržištu. Zato je ovo pravo vrijeme da svakodnevno vođenje poslova u potpunosti prepustim Henningu Kagermannu”, rekao je Hasso Plattner. “Smatram da više mogu pridonijeti SAP-u i našim klijentima širom svijeta usmjeravajući svoje vrijeme i energiju na srednjoročna i dugoročna strateška pitanja."

Kagermann je svoju karijeru započeo u SAP-u 1982. na razvoju proizvoda te je 1991. imenovan članom Izvršnoga odbora. Na toj je dužnosti u početku bio zadužen za razvoj financijskih i računovodstvenih aplikacija. Godine 1998. imenovan je sudirektorom s posebnim zaduženjem za SAP-ove odnose s klijentima širom svijeta.

Kagermann je godinama bio pokretačka snaga SAP-ove evolucije od poduzeća za izradu proizvoda do ponuđača cjelovitih rješenja.

“Imao sam veliku sreću da uza se imam Henninga kao pravoga partnera. On je temeljito obilježio današnji SAP te ima jasnu viziju onoga što slijedi. Veselim se daljnjoj suradnji s Henningom u mojoj novoj funkciji”, kaže Plattner.

“U godinama koje dolaze mi u SAP-u želimo još bolje uslužiti naše klijente i ponuditi im inovativna rješenja koja će osigurat brzi povrat njihova ulaganja. Imamo ugled, znanje, bazu klijenata i mrežu partnera potrebne da ostanemo uspješni”, kaže Kagermann. “Moj je zadatak postaviti nove standarde kvalitete, učinkovitosti i inovacije”.

povratak

Sajmovi

 

Uspješan nastup SAP-a na CeBIT-u

 


SAP-ov štand u Hannoveru
privukao je brojne znatiželjnike

Tvrtka SAP AG tradicionalni je izlagač na najvećem svjetskom ICT sajmu koji se svake godine održava u Hannoveru u Njemačkoj. Sajam je, dakako, bio povod za predstavljanje nove SAP-ove platforme NetWeaver koja objedinjuje različite softverske platforme u jednu funkcionalnu cjelinu i na taj način povećava učinkovitost poslovanja i smanjuje troškove vlasništva.

Pored toga, SAP je objavio planove proširenja prodaje svojih rješenja srednje velikim tvrtkama, a najavljena je i zajednička suradnja s tvrtkama Hewlett-Packard (HP) i Vodafone na aplikacijama za mobilne uređaje. Naime, SAP planira pripremiti posebnu inačicu korisničkih usluga i softverskih aplikacija za mobilne uređaje s HP-ovim prijenosnim računalima, PDA uređajima i serverima, uključujući i telekomunikacijske usluge Vodafonea. Za početak inicijativa će se odnositi na ponudu paketa produkata i usluga tvrtkama Europe, Srednjeg Istoka i Afrike.

Što se tiče nastupa prema srednje velikim kompanijama, SAP planira za područje Europe uvesti novi skup softverskih alata i usluga za svoje preprodavače i partnere. Naime, izgradnja mreže preprodavača od ključne je važnosti za uspješnu prodaju ERP (Enterprise Resources Planning) sustava namijenjenih srednje velikim poduzećima.

povratak

Akcije

Golf na radnom mjestu

 


Office golf pruža opuštanje
na radnom mjestu

Tvrtka SAP d.o.o. bila je jedan od sponzora prvog VIP office golf turnira održanog 1.ožujka u Gradskoj kavani u Zagrebu. Na turniru su se okupili brojni uzvanici koji su se željeli okušati u ovoj vrsti golfa koji se ne igra na travnjaku, već na tepihu.  Među njima su bila i neka od najpoznatijih lica našeg glavnog grada. Palicu j u ruke uzeo dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a u turniru su se okušali Ivana Banfić i članovi grupe Psihomodo pop. Zanimljivo je da se office golf toliko svidio Ivani Banfić da je najavila kako će se okušati i na travnatoj podlozi, dakle na pravom terenu.

Najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji je ostvarila Ana Krasnić, članica juniorske ekipe golf kluba Quercus, inače velika nada hrvatskog golfa, a drugo odnosno treće mjesto osvojile su Maja Mijatović i Mirjana Generalić.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Branko Škarica, dok je drugo mjesto pripalo Zdravku Zgorelecu. Vrlo je neizvjesna bila borba za treće mjesto odnosno doigravanje između Riharda Krasnića i Danijela Banića, pjevača grube Baruni. Iskusniji Krasnić je na kraju je ipak bio bolji.

Potaknut zanimanjem za ovu vrstu golfa, organizator GK Quercus najavljuje zimsku Office golf ligu u kojoj će se natjecati ekipe najjačih hrvatskih tvrtki. Prito se oni drže osnovnog pravila office golfa: “igraj kad god stigneš i gdje god stigneš, samo nemoj da te uhvati šef, ukoliko on već ne igra s tobom.

povratak

Usluge

SAP pokrenuo on-line radio za dioničare

 


Program SAP Investor Radia može
se
slušati na bilo kojem računalu

Tvrtka SAP AG početkom ožujka pokrenula je inovativnu uslugu za svoje dioničare - SAP Investor Radio. To je internetski radio program s najnovijim informacijama važnim za vlasnike dionica SAP-a. Svakoga tjedna objavljuje se novo izdanje SAP Investor radija koje sadržava najnovije informacije o kompaniji, cijenama njenih dionica, te stanju na globalnom tržištu. Ovaj radijski program najnoviji je dodatak već postojećoj kvalitetnoj usluzi informiranja dioničara tvrtke.

Detaljnije informacije o novoj usluzi, zajedno s mogućnošću izravnog preslušavanja programa ili snimanja datoteke za kasnije slušanje nalaze se na adresi www.sap.de/investor. SAP Investor Radio moguće je dohvatiti i putem telefonskog broja +49 9151 817777 gdje se putem pritiskanja tipaka može birati između programa na njemačkom i engleskom jeziku.

SAP AG je prva tvrtka s DAX indeksa koja je pokrenula ovakvu on-line uslugu za svoje dioničare.

povratak

Suradnja

Siemens mobile koristi mySAP CRM rješenje

 


Upravna zgrada Siemensa u
Muenchenu

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača mobilnih telefona, njemački Siemens mobile, implementirao je mySAP™ Customer Relationship Management (mySAP CRM) sustav kao "alatku za potrebe svojih globalnih marketinških aktivnosti". Naime, "mobilni" odio Siemensa odlučio je unaprijediti svoj marketing u čitavom svijetu i u tome će mu od značajne pomoći biti upravo SAP-ov softverski sustav za komunikaciju s korisnicima, na njihovim vlastitim jezicima.

"Vrhunska tehnologija i mogućnosti integriranja čine sustav mySAP CRM najbolji rješenjem za podršku poslovne strategije Siemens mobilea koja je orijentirana na komunikaciju s korisnicima", komentirao je Peter Zencke, član izvršnog odbora tvrtke SAP AG. "Bez obzira na koji način i na kojem jeziku korisnik komunicira s kompanijom, sve su informacije sad sjedinjene u jedinstvenu bazu podataka. Zbog činjenice da mySAP CRM integrira postojeće SAP-ove, ali i sustave drugih proizvođača koji su instalirani u dijelovima kompanije širom svijeta, Siemens mobile je smanjio svoje troškove posjedovanja IT tehnologije i bolje usmjerio svoje poslovne napore kako bi efikasno izvršio marketinške kampanje na više razina".

Kao glavne prednosti mySAP CRM rješenja u tom segmentu poslovanja ističu se napredne funkcije analize marketinga te upravljanja kampanjama. To znači da će Siemens mobile moći kvalitetnije definirati tržište, bolje usmjeravati svoje marketinške kampanje te bolje komunicirati između uprave i marketinških odjela na pojedinim tržištima. Sustav mySAP CRM primjenjivat će se u službi za pomoć korisnicima te prilikom on-line registracije kupljenih proizvoda, te za komunikaciju s distribucijskim kanalima.
povratak

© grafike: SAP AG, Siemens AG, prospekto.com.hr

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum