SAP Global
SAP MAG 32, o�ujak 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

Fortune svrstao SAP među tri najcjenjenije tvrtke u SAD | Šest najpoželjnijih IT zaposlenja | Kagermann najavio novu inačicu SAP All-in-One rješenja | Agassi se zalaže za još veću integraciju s MS Officeom | Konferencija Design 2006 u Dubrovniku

Fortune svrstao SAP među tri najcjenjenije tvrtke u SAD

U najnovijem rangiranju najcjenjenijih tvrtki u SAD ("America’s Most Admired Companies"), časopis Fortune svrstao je SAP na treće mjesto u kategoriji softverskih tvrtki. To istraživanje se temelji na anketi među menadžerima i analitičarima iz 582 kompanije iz 65 industrija.

Kako objašnjava Fortune, najcjenjenije kompanije poznate su po proizvodima i uslugama vrhunske kvalitete, inovativnosti, učinkovitom upravljanju talentom, isporukom konzistentnog profita dioničarima i iskazivanju društvene odgovornosti.

SAP je dobio ukupnu ocjenu 7,28 i posebno se istaknuo u inovativnosti, angažiranju talentiranih djelatnika, društvenoj odgovornosti, te kvaliteti proizvoda i usluga.

Rezultati istraživanja objavljeni su u izdanju časopisa Fortune od 06. ožujka 2006. godine

Info: http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/

Top ljestvica softverskih tvrtki:
http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/industries/industry_12.html

povratak

Šest najpoželjnijih IT zaposlenja

Ured za statistiku rada SAD, (U.S. Bureau of Labor Statistics), objavio je predviđanja za najbrže rastuća IT zaposlenja u toj zemlji od 2004. do 2014. godine.

 • Analitičari mrežnih sustava i podatkovne komunikacije: 231 tisuća zaposlenih u 2004., 357 tisuća do 2014., porast od 54,6%.
 • Softverski inženjeri – aplikacije: 460 tisuća zaposlenih u 2004., 682 tisuće do 2014., porast od 48,4%.
 • Softverski inženjeri – sistemci: 340 tisuća zaposlenih u 2004., 486 tisuća do 2014., porast od 43%.
 • Administratori mreža i računalnih sustava: 278 tisuća zaposlenih u 2004., 385 tisuća do 2014., porast od 38,4%.
 • Administratori baza podataka: 104 tisuće zaposlenih u 2004., 144 tisuće do 2014., porast od 38,2%.
 • Analitičari računalnih sustava: 487 tisuća zaposlenih u 2004., 640 tisuća do 2014., porast od 31,4%.
 • Predviđanja se odnose na potreban broj uposlenika za industriju u SAD, no za pretpostaviti je da će se dio tih radnih mjesta outsorcati u prekooceanskim zemljama.

  povratak

  Kagermann najavio novu inačicu SAP All-in-One rješenja

   
  Henning Kagermann pokazuje
  njemačkoj kancelarki Angeli
  Merkel SAP-ov štand na
  ovogodišnjem CeBIT-u

  Tvrtka SAP najavila je u drugoj polovici 2006. godine objaviti novu inačicu svog integralnog softverskog rješenja All-in-One, namijenjenog malim i srednjim tvrtkama. Novi SAP All-in-One radit će na SAP NetWeaver platformi koja omogućava integraciju podataka u uslužno orijentiranoj arhitekturi, SOA.

  SAP All-in-One reducirana je inačica mySAP Business Suite koji se, uglavnom, koristi u velikim tvrtkama. Ciljna skupina All-in-One rješenja su kompanije s godišnjim prometom između 24 i 593 milijuna USD. To rješenje dostupno je u 50 zemalja, a trenutno ga koristi oko 7700 kompanija srednje veličine u čitavom svijetu.

  Novu inačicu SAP All-in-One najavio je generalni direktor kompanije Henning Kagermann, na SAP-ovoj središnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u sklopu sajma CeBIT.

  povratak

  Agassi se zalaže za još veću integraciju s MS Officeom

  Kako izvješćuje časopis Computerworld, član Upravnog odbora tvrtke SAP, Shai Agassi, na sajmu CeBIT najavio je daljnju integraciju ERP rješenja s alatima u sklopu Microsoftovog Officea. Kako se slikovito opisuje u izvješću, Agassi želi da SAP izađe iz vidokruga, ali da ostane u poslovanju, sve u sklopu integracije s Microsoftovim alatom za produktivnost u uredu.

  Kako navodi Computerworld, SAP je već jednom ponovno napisao čitavo R/3 ERP rješenje za potrebe lansiranja portalnog MySAP rješenja koje omogućava poslovanje putem weba. No pokazalo se da većina korisnika želi raditi u okružju poznatom otprije.

  "Mislili smo da će se korisnici služiti našim portalom, no uvidjeli smo da oni, zapravo, žele koristiti SAP u okviru već postojećih sučelja", rekao je Agassi na skupu International CeBIT Forum, organiziranom u sklopu sajma u Hanoveru. "Djelatnici radije zadržavaju postojeći način poslovanja".

  Integracija SAP-ova back-end softvera s Microsoftovim Office alatima odvija se u sklopu zajedničkog projekta Mendocino.

  povratak

  Konferencija Design 2006 u Dubrovniku

  U organizaciji zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u Dubrovniku će se od 15. do 18. svibnja održati konferencija Design 2006, koja će okupiti istraživače i inženjere iz cijeloga svijeta. Tema ovoga skupa, na kojem će sudjelovati i korisnici SAP rješenja, je izvrsnost dizajna tehnoloških proizvoda.

  Kako navode organizatori, novi zahtjevi korisnika i svijet pun turbulentnih promjena neprestano mijenjaju proces razvoja proizvoda. Tržište, pak, kompanijama nameće imperativ isporučivanja novih složenih proizvoda koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama. Sudionici skupa će, stoga, pokušati odgovoriti na pitanja kako takvi trendovi utječu na metodologiju inženjeringa i alate koji se primjenjuju, kako poboljšati projekte i procese, kako poboljšati razvoj proizvoda i usluga, koja znanja i tehnologije su za to potrebne, i druga.

  Na konferenciji Design 2006, sudjelovat će govornici sa sveučilišta iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Australije, Češke, Slovenije, Švedske, Švicarske, Japana, Tajvana, i drugih zemalja. Također, bit će tu i stručnjaci iz tvrtki DaimerChrysler, General Motors, Audi, Robert Bosch, Fiat, Mitsubishi, Saab, Scania, Volvo, Rolls-Royce, Elektrokontakt, Končar, Uljanik i Đuro Đaković.

  Info: http://www.designconference.org/

  povratak

   

   
   

  Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum