SAP Global
SAP MAG 34, svibanj 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP novosti

«Mendocino» postao «Duet» | Objavljen natječaj za IT novinarske nagrade "SAP Božo Težak" | Izraelci provode najviše vremena na Internetu | PDA računala uzrokuju škiljavost? | Najava: SAPPHIRE '06, Pariz, Francuska


«Mendocino» postao «Duet»

Projekt «Mendocino», o kojem se mnogo govorilo u posljednjih godinu dana u čitavom svijetu, dobio je novo ime «Duet» pod kojim će se nuditi na tržištu poslovnog softvera. «Duet» je posebno prilagođen softver koji spaja popularno sučelje Microsoftovih Office alata za produktivnost i kolaboraciju s pristupom podacima kojeg omogućavaju SAP poslovna rješenja.

Takav fleksibilan pristup funkcijama SAP-ovih namjenskih aplikacija pomoći će tvrtkama koje koriste «Duet» uštediti vrijeme i novac, povećati stupanj usklađenosti procesa i poboljšati donošenje odluka na temelju korporativnih podataka dostupnih u stvarnom vremenu.

Gotovo stotinu zajedničkih korisnika i partnera, uključujući i djelatnike tvrtki Atmel i Infosys, ispitivalo je prednosti tog softvera u ranim verzijama od kraja 2005. godine. SAP i Microsoft, objavili su i planove za unaprjeđenje mogućnosti «Dueta» tijekom ove godine i uvođenje dodatnih poslovnih scenarija u drugoj polovici 2006. godine.

U drugoj polovici 2006. godine, SAP i Microsoft planiraju ponuditi dva posebno povoljna paketa za «Duet», s dodatnom potporom za poslovne scenarije, unaprijeđenim platformskim mogućnostima i jezičnom potporom. Ti povoljni paketi obuhvatit će pet dodatnih scenarija za MS Office koji dolaze iz aplikacija mySAP ERP i mySAP™ Business Suite za upravljanje odnosima s kupcima (CRM) i upravljanje odnosima s dobavljačima (SRM). Ti scenariji su: upravljanje angažiranjem novih djelatnika, upravljanje putovanjima, analitika, upravljanje nabavom i upravljanje prodajnim aktivnostima.

povratak


Objavljen natječaj za IT novinarske nagrade "SAP Božo Težak"

Petu godinu zaredom, Zbor informatičkih novinara Hrvatskog društva novinara (ZIN HND) raspisao je natječaj za dodjelu «SAP Božo Težak» nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija.

Za nagradu «SAP Božo Težak» mogu se prijaviti novinari čiji su radovi objavljeni tijekom 2005. godine u svim medijima u Hrvatskoj. Prijave za nagradu su zaključno s 31. svibnjom 2006. godine. Uz kraći pisani prijedlog treba priložiti i tekstove i uredničke uratke, obavezno u digitalnom obliku (PDF) na USB memoriji, CD-u ili DVD-u.

Nagrade su novčane, dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom. Odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak donosi posebno odabrana ocjenjivačka skupina ("žiri") koju je većinom glasova odabrao Zbor informatičkih novinara. Ocjenjivačka skupina sastoji se od tri novinara, jednog stručnjaka za ICT tehnologije i predstavnika tvrtke pokrovitelja nagrade. Odluka o nagradi za informatičkog novinara godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Generalni pokrovitelj nagrade je tvrtka SAP, a potporu projektu dat će brojne hrvatske tvrtke i medijske kuće. Pokrovitelji svečanosti dodjele nagrada «SAP Božo Težak» su Hrvatsko društvo novinara i Zbor informatičkih novinara. Svečanost dodjele godišnjih nagrada «SAP Božo Težak» održat će se polovicom rujna 2006. godine, tijekom održavanja SAP World Tour '06.

Više informacija o nagradi i pravilnicima moguće je pronaći na adresi www.sapbozotezak.com.hr .

povratak

 

Izraelci provode najviše vremena na Internetu

Prema rezultatima istraživanja, koje je provela tvrtka comScore, u ožujku 2006. godine, u čitavom svijetu Internetu je pristupalo 694 milijuna korisnika starijih od 15 godina, što predstavlja 14% populacije na planetu.

Najveći broj korisnika, njih 152 milijuna, živi u Sjedinjenim Američkim Državama. Na drugom mjestu se nalazila Kina, sa 72 milijuna, dok je treći bio Japan s 52 milijuna. Njemačka je bila četvrta s 32 milijuna internetskih korisnika, a Velika Britanija peta s 30 milijuna.

Izraelci su, pak, u prosjeku provodili najviše vremena na Internetu, 57,5 sati mjesečno. Zanimljivo, SAD se u ovom segmentu nisu plasirale ni među prvih petnaest zemalja. Na drugom su mjestu bili Finci s 49,3 sati, slijede južni Korejci s 47,2 sata, Nizozemci s 43,5 sati i Tajvanci s 43,2 sata.

Istovremeno se bilježi smanjivanje udjela SAD u populaciji globalnih web surfera. Sada je on manji od četvrtine, dok je prije deset godina iznosio dvije trećine.

povratak

 

PDA računala uzrokuju škiljavost?

Američke novine «Baltimore Sun» objavile su podatke o novom zdravstvenom trendu u SAD. Naime, prema njihovom izvješću, Amerikanci postaju nacija škiljavaca nagnutih nad PDA računalima, mobilnim telefonima i MP3 playerima, odnosno uređajima s malim ekranima.

Takvi korisnici provode mnogo vremena gledajući u male ekrane izbliza, čime opterećuju očne mišiće.

Zbog toga, tehnološke kompanije istražuju nove načine "čitljivosti" kako bi ručne uređaje učinili lakšima za korištenje. Microsoft je, primjerice, razvio nove vrste fontova prilagođenih prikazu na ekranima ručnih uređaja. Sony razvija metode za čitanje s malih ekrana koje podsjećaju na iskustvo s čitanjem s papira, pomoću ekrana bez unutarnjeg izbora osvjetljenja.

povratak

 

Najava: SAPPHIRE '06, Pariz, Francuska

SAPPHIRE '06 u Parizu, u Francuskoj, od 30. svibnja do 1. lipnja 2006., nudi Vama i Vašim kolegama široki spektar prezentacija, mogućnosti upoznavanja i razgovora sa SAP-ovim korisnicima i partnerima, razmjenu iskustava te interaktivne demo kutke dizajnirane kako biste ubrzali inovacije i razvoj.

Zašto posjetiti SAPPHIRE '06 u Parizu?

• Iskoristite najbolje prakse i pristupe svjetskih tvrtki različitih veličina, koje se primjenjuju u Vašoj industriji.

• Sretnite SAP-ove stručnjake, partnere i ponuđače rješenja i saznajte novosti vezane za aplikacije i usluge.

• Otkrijte industrijska rješenja s najboljim poslovnim praksama.

• Povežite se s drugim SAP-ovim korisnicima iz poslovnog i tehničkog svijeta.

•  Poslušajte SAP-ove vodeće ljude i njihovu viziju budućnosti.

Registrirajte se!

Ne propustite priliku za prisustvovanjem na vrhunskom svjetskom poslovnom i tehnološkom događaju.

povratak

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum