SAP Global
SAP MAG 35, lipanj 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Žene u informatičkoj industriji

Informatička djelatnost gubi bitku za privlačenje i zadržavanje žena. Što može preokrenuti taj trend?

Pripremila: Renata Čupić, info.croatia@sap.com

Prošetajte hodnicima bilo koje veće konferencije korisnika informatičke tehnologije, SAP Sapphire, Microsoft ili IBM Lotusphere, i iznenadit ćete se dojmom izrazita nerazmjera. Prolistajte interni telefonski imenik bilo koje informatičke službe i uočit ćete isti nerazmjer. Usprkos gotovo dva desetljeća usklađenih pokušaja skupina za pritisak i potporu unutar informatičke djelatnosti, kao i programa koje su pokretale vlade, škole i sveučilišta, broj žena zaposlenih u informatičkoj djelatnosti drastično je opao, a opada i dalje.

Godišnji pregled radne snage britanskog Državnoga zavoda za statistiku pokazuje da se u odnosu na 1997. godinu, kada su žene činile 27% zaposlenih u informatičkoj djelatnosti, do 2004. godine taj udjel strelovito spustio na 21%. U nekim područjima djelatnosti, primjerice u programiranju aplikacija, ispitivanju, održavanju i drugdje, taj postotak je još niži i velikom brzinom se kreće prema jednoznamenkastim brojevima. K tomu, erozija je uočljiva na oba kraja karijernoga spektra. Ne samo da se manje žena odlučuje za informatičku profesiju, nego i one koje se za nju odluče pokazuju iznenađujuću spremnost za napuštanje svojih izvrsno plaćenih poslova.

Razlozi za taj pad su raznovrsni. Djevojčice u školama i daljnjem obrazovanju ne vide raspon poslovnih mogućnosti, kažu pozorni promatrači toga trenda. One imaju drukčiji "odnos" s računalima, njih privlači ono što računala mogu, a ne sama kutija ili softver kao takav. A takav stav se često pogrešno tumači kao nezainteresiranost. Uzori koje one opažaju u svijetu odraslih ukazuju da je informatička tehnologija muško područje za "geekove".

Žene koje su ostvarile karijeru u području informatičke tehnologije govore o pomanjkanju fleksibilnosti u profesiji koja se često sukobljava s dužnostima roditeljstva. One, prije ili kasnije, naiđu na "stakleni plafon" koji onemogućava njihovo daljnje napredovanje u poslu, a nedostaju im uzori i potpora osoba u sličnoj situaciji da im poraste samopouzdanje. Sve se to događa usprkos tome što poslodavci priznaju da su žene često pogodnije za mnoge ključne uloge u suvremenoj informatičkoj tehnologiji, gdje usklađivanje informatičkih i poslovnih ciljeva traži njihovu blisku povezanost i izrazite vještine ophođenja.

Pritom je ironija i u tome da su zadnjih godina, kako se uključuju u redove menadžmenta, žene, zapravo, bolje plaćene od muškaraca. Anketa koju je proveo Chartered Management Institute pokazuje da je 2003. godine, žena kao informatički menadžer srednjega ranga, bila plaćena 5% manje nego njezin muški kolega, no već 2005. godine žene su odmakle muškarcima za 2%. Drugo istraživanje, u organizaciji Help Desk Institutea, pokazalo je da, premda udjel žena u informatičkoj potpori opada, s 36% na 32% u zadnje dvije godine, postoji puno veća vjerojatnost hijerarhijskog napredovanja žena nego muškaraca.

Zašto su, onda, u vremenu pomanjkanja tehnoloških umijeća žene počele postajati takva manjina? Može li se, i što, učiniti da se ispravi taj nerazmjer?


Maglovita predodžba

Pogrešne predodžbe o informatičkom svijetu počinju se razvijati vrlo rano. Potkraj prošle godine, Toshiba Information Systems, analizirao je mišljenja 1112 djevojaka od 11 do 18 godina, te je dobio zbrkane predodžbe. Više od tri četvrtine njih reklo je da su "vrlo zainteresirane" za računala i da misle da je rad u informatičkoj djelatnosti "dinamičan i pun izazova", (57%), kao i da se "radi s pametnim ljudima" (88%). Međutim, na upit o tome koje poslove obuhvaća rad u informatičkoj djelatnosti, njih 85% reklo je da je to pretežno administrativni i uredski posao. Gotovo pola ispitanica izjasnilo se da ne bi odabrale taj smjer za svoj poslovni život.

 

 

Nastavak slijedi u sljedećem broju SAPMAG-a!

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum