SAP Global
SAP MAG 36, srpanj 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Žene u informatičkoj industriji, II dio

Informatička djelatnost gubi bitku privlačenja i zadržavanja žena. Što može preokrenuti taj trend?

Pripremila i prilagodila: Renata Čupić, info.croatia@sap.com

I djevojčice zanima informatika, zar ne?

Margaret Moran laburistička je zastupnica iz izborne jedinice Luton South, predsjednica Parlamentarnog foruma europske informatičke djelatnosti (European IT Industry Parliamentary Forum – EURIM) i bavi se diskriminacijom žena zaposlenih u informatičkoj industriji. „Djevojčice mogu biti vrlo zainteresirane za računala, no to ne prerasta u zanimanje za rad u informatičkoj djelatnosti,” primjećuje ona. Problem je što u predodžbi većine djevojčica informatička djelatnost znači, uglavnom, instaliranje, popravak i programiranje računala. “Djevojčice ne zanima stroj sam po sebi, one žele rezultat,” kaže Moran, dok dječaci češće prihvaćaju da je informatička tehnologija, sama po sebi, "cool".

Da bi se se takav stav promijenio i problematika počela rješavati: “trebamo se pozabaviti razinom na kojoj se djevojčice uključuju u zadaće vezane za računala, te na koji način se može održati njihovo zanimanje za to područje,” kaže Moran. “Za djevojčice sve se mora učiniti konkretnijim, kako bi vidjele da mogu ostvarivati rezultate korištenjem tehnologije, umjesto da je shvaćaju kao usku, zatvorenu djelatnost.”

"Djevojčice ne zanima stroj sam po sebi. One žele rezultat."

Margaret Moran, zastupnica u parlamentu.

Negativan stav pothranjuje i problem imidža informatičke djelatnosti. “Mnoštvo povratnih informacija tijekom godina od djevojčica i žena pokazuje da informatičku djelatnost one vide kao "štrebersku", premda takva predodžba ne odgovara trenutnim prilikama,” kaže Pat Barlow, strateška savjetnica u tvrtki BT Global Services. “Moramo se jasno očitovati da više nije riječ o bitovima, bajtovima i petljanju sa žicama, postoji cijeli raspon znanja i umijeća.”

Integracija u informatičko okružje

Problem s imidžom žena u informatičkoj industriji, zajedno s gubitkom interesa za računala i tendencijom prema gubitku zanimanja za matematička znanja kod djevojčica koje nastavljaju školovanje, govori o tome da su pretežno muškarci (njih 75 do 80%) ti koji nastavljaju s učenjem ‘čistih informatičkih’ predmeta na fakultetu.

Ipak, prijam diplomiranih stručnjaka u informatičke uslužne tvrtke i informatičke službe, u koje kandidati dolaze iz informatičke djelatnosti i iz drugih područja, bar donekle ublažava taj nesrazmjer.

Međutim, za razliku od mnogih informatičkih službi koje još uvijek traže kvalifikaciju iz informatičke tehnologije kao ulaznicu za taj svijet, tvrtka Atos Origin ne polaže toliko na studijski predmet koliko na kvalitete osobe. “Nas zanima širok raspon zanimanja ljudi. Poslovi u računalnoj industriji nisu samo programiranje, već i vođenje projekata i poslovna analitika; potreban nam je široki raspon umijeća,” kaže Ursula Morgenstern, voditeljica odjela za tehnološka rješenja grupacije. Omjer novozapošljavanja u Atos Originu je 70:30. Naime, ako se žene ne žele baviti programiranjem, postoji mnoštvo mogućnosti za njihovo uključivanje u poslove kao što su vođenje projekata ili poslove vezane za odnose s korisnicima,” kaže ona i podvlači razliku između ‘tehnike radi tehnike’ i ‘ostvarivanja rezultata kroz tehniku’.

To ističe još jednu pristupnu točku u svijet informatičke djelatnosti koja, također, potiče uzajamno obogaćivanje različitih vrsta umijeća. Usporedno s inkorporiranjem informatičke djelatnosti u poslovne procese, žene izvan tradicionalne informatičke službe privučene su izgledima za uključivanje u upravljanje primjenom tehnologije.

Taj ‘lateralni transfer’ znači da žene iz marketinga, kadrovskih poslova, nabave, financija i drugih područja preuzimaju ono što bi se moglo smatrati tehnološkim ulogama. “Tipična pristupna točka za SAP-ovu konzultanticu, na primjer, bit će s položaja u računovodstvu ili kadrovskoj službi,” kaže Morgenstern iz Atosa. “One su obično radile u toj djelatnosti, uključile su se u neki informatički projekt i potom se potpuno prebacile u to područje.”

Prigode za takve lateralne pomake otvaraju se ne samo zbog bliskijeg povezivanja informatike i poslovanja nego i zbog pomanjkanja zaokruženih menadžerskih umijeća unutar informatičke djelatnosti. 

“Žene definitivno donose drukčija znanja nego muškarci.”

“Žene definitivno donose drukčija znanja nego muškarci,” kaže Maggie Berry, direktorica telekomunikacija za Veliku Britaniju mrežne grupacije Women In Technology (WIT).

To je postalo očitim u Toshiba Information Systemsu, u Velikoj Britaniji, gdje Sandra Smith vodi informatičku službu. Ona smatra da se, u uvjetima pomanjkanja umijeća upravljanja ljudima koje organizaciji često donose žene, prisiljena baviti aktivnostima koje bi radije delegirala nekoj drugoj ženi. “Ja nemam dovoljno ljudi s odgovarajućim umijećima od kojih mogu zatražiti da utvrde u čemu je neki problem,” kaže ona, “i to već postaje zabrinjavajuće. Jako sam zabrinuta zbog malog broja žena u poslovima informatičke djelatnosti.”

U tim poslovima, ‘umijeće rada s ljudima’ jako je deficitarno. “Dobar voditelj projekta suho je zlato; dobar tehnički arhitekt s poslovno-tehnološkim znanjima osoba je koja nam vrlo nedostaje,” kaže Morgenstern iz Atosa. “Ženama treba prilika da se nađu u tim ulogama, jer nije riječ samo o programiranju, i one su u stanju pridonijeti stupnju fleksibilnosti koji traže moje kolegice u poslu.”

Od svih razloga koje su uzrok odlaska žena iz informatičke djelatnosti, fleksibilnost je na vrhu popisa. Izvješće Ministarstva gospodarstva iz srpnja 2005. godine, ‘Kako zadržati žene u informatičkoj djelatnosti’, utvrdilo je da je izravni povod mnogim napuštanjima djelatnosti bilo pomanjkanje fleksibilnosti u radnoj praksi, odnosima, postupanjima i kulturi.

...posljednji nastavak pročitajte u SAPMAG-u broj 37....

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum