SAP Global
SAP MAG 37, rujan 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Održan SAP World Tour '06 u Zagrebu: Korisnici razmijenili iskustva, najavljeno lokalizirano SMB rješenje

Na ovogodišnjem, dvodnevnom World Touru razmijenjena su brojna iskustva, predstavljene konkretne implementacije i najavljena nova rješenja koja će poboljšati poslovanje tvrtki u Hrvatskoj.
 
Piše: Robert Gelo, robert.gelo@zg-htnet.hr
 
Ovogodišnje hrvatsko izdanje SAP World Toura, sredinom rujna, na zagrebački Jarun privuklo je više od pet stotina partnera i korisnika, poslovnih ljudi i informatičkih stručnjaka. SAP World Tour '06 je globalni događaj koji dolazi u važna poslovna središta svih kontinenata. Riječ je o "svjetskoj turneji" koja omogućava korisnicima i partnerima da od najviših SAP-ovih menadžera doznaju najnovije informacije o planovima i trendovima. Ništa manje važna nije mogućnost networkinga, odnosno susreta s kolegama, lokalnim partnerima i korisnicima, kakva se, inače, ne pruža u svakodnevnom radnom okružju.
 
Najzanimljiviji događaj na ovogodišnjoj konferenciji, koja je produljena na dva dana, bilo je gostovanje najviše rangiranog dužnosnika SAP-a koji je dosad došao u Hrvatsku, donedavnog člana globalnog Upravnog odbora, Lesa Haymana. On, kao ambasador pri Uredu generalnog direktora, promiče interese kompanije na globalnoj razini. Hayman je u Zagrebu govorio o važnosti inovativnosti za uspješno poslovanje europskih kompanija koje sada značajno zaostaju za konkurencijom iz Sjeverne Amerike i jugoistočne Azije.
 
Najvažnija objava, koju je SAP poslao hrvatskoj i međunarodnoj javnosti, svakako je definitivna potvrda lansiranja lokaliziranog mySAP All-in-One softverskog rješenja. Proizvod se razvija u tvrtki GBS-IT i testira kod dvije partnerske tvrtke. Nakon konačne provjere u SAP-ovoj središnjici u Walldorfu, rješenje usklađeno s hrvatskim jezičnim i poslovnim posebnostima, pojavit će se na tržištu najvjerojatnije prije kraja 2006. godine, cjenovno prilagođeno mogućnostima i potrebama domaćih malih i srednjih tvrtki.
 
 
Poslovni i tehnološki dan
Ovogodišnji zagrebački SAP World Tour '06 bio je podijeljen u dva konceputalno različita dana. Prvi na rasporedu bio je Tehnološki dan i na njemu su prezentirane inovacije koje unapređuju poslovne procese i informatička sučelja. Također, predstavljeni su noviteti i svjetski trendovi s područja najnovijih tehnoloških dostignuća u razvoju poslovnih aplikacija. Korisnička predavanja upotpunila su sadržaj toga dana, potvrdivši kako se svjetski trendovi brzo prihvaćaju i pravodobno implementiraju.
 
Tehnološki dan posjetila su i dva SAP-ova stručnjaka. Helmut Fink, voditelj EMEA NEWS razvojnog tima za SAP NetWeaver/Business Process Platform. Fink je zadužen za razvoj SAP menadžmenta za ocjenjivanje i kontrolu implementiranih rješenja i usluga u CEE regiji. Odgovoran je za poslovni razvoj sa SAP NetWeaver platformom za regiju EMEA. Lazaros Lazaridis, u SAP EMEA NEWS Operations Teamu, obnaša dvije funkcije. Jedna je razvoj SAP NetWeaver/Business Process Platforme, a druga je voditelj NetWeaver poslovnog razvoja u SAP Hellasu. Karijeru u SAP-u započeo je 2004. godine kao specijalist za NetWeaver platformu i u svega 10 mjeseci postigao je iznimne rezultate, te postao član EMEA tima za tržišta u razvoju.
 
Drugi dan bio je namijenjen poslovnim korisnicima. Svojim keynote izlaganjem otvorio ga je direktor tvrtke SAP d.o.o., Igor Dropulić, koji je govorio o najvažnijim projektima tvrtke u Hrvatskoj. Dropulić se osvrnuo i na nedovoljno poznatu činjenicu da je vrijednost izvoza znanja SAP-ovih partnera iz Hrvatske veća od ukupne vrijednosti prodanih licenci na domaćem tržištu, najavivši, već spomenutu, lokaliziranu inačicu mySAP All-in-One rješenja za manje i srednje tvrtke.
 
Nakon Lesa Haymana, posjetiteljima je mogućnosti SAP tehnologije, putem posebnog demo izlaganja, predstavio Mark Tate-Smith. Nakon toga, na pozornicu je izašao Boris Žitnik, direktor tvrtke IDC Adriatics, koji je predstavio najnovija istraživanja hrvatskog IT tržišta.
 
U sklopu drugog dana, održana su i dva odvojena tracka na kojima su predstavnici SAP-ova menadžmenta razmijenili iskustva s korisnicima. Track naziva "Poslovne vrijednosti i nove mogućnosti" obuhvatio je pojašnjenja SAP-ovih tehnoloških rješenja, primjerice NetWeaver platforme. Track "Partnerska i korisnička iskustva" donio je iskustva SAP-ovih korisnika u Hrvatskoj u implementaciji industrijskih rješenja.
 
 
Proglašeni najbolji ICT novinari
SAP World Tour '06 u Zagrebu završen je dodjelom tradicionalnih nagrada za ICT novinare SAP Božo Težak za 2005. godinu. Zbor informatičkih novinara Hrvatskog društva novinara najboljim je proglasio Hrvoja Šarića iz «Večernjeg lista». Nagradu za najbolji urednički rad primio je Dario Sušanj, koji je s kolegama iz redakcije poboljšao kvalitetu mjesečnika PC Chip. Nagradu za najbolji novinarski rad dobio je Damir Šohar za tekst "Informatizacija zdravstva" objavljen u PC Chipu.
 
Laureate u kategorijama "Najbolji urednički rad" i "Najbolji novinarski rad" proglasio je žiri sastavljen od tri novinara, Dražen Klarić, Davor Maričić i Miroslav Ambruš Kiš, jednog stručnjaka za ICT tehnologije, Boris Žitnik, IDC i predstavnika tvrtke pokrovitelja nagrade, Igora Dropulića, SAP d.o.o..

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum