SAP Global
SAP MAG 37, rujan 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Studentski klub Lider: studenti svladali prve poslovne prilike na SAP World Touru '06

SAP, od početka, podržava inicijativu Studentskog kluba Lider te je odlučio na najznačajnijoj konferenciji godine, SAP World Touru '06, odabranim studentima osigurati sudjelovanje na predavanjima i druženje s hrvatskim i stranim stručnjacima i menadžerima.
 
Pišu: Ana Letina, ana.letina@sap.com i Renata Čupić, info.croatia@sap.com 
 
Studentski život, uz učenje i brojne studentske obveze, nije lagan. Studentski klub, koji je pokrenuo tjednik Lider, ima zadatak prepoznati one studente čiji su rezultati tijekom studija iznimni, a interes za suradnjom s vodećim hrvatskim tvrtkama snažan. Stvaranje harmonične sinergije između poslodavaca i budućih posloprimaca značajan je za razvoj i poslovnu budućnost svih budućih pripravnika i zaposlenika. SAP, od početka, podržava inicijativu Studentskog kluba Lider te je odlučio na najznačajnijoj konferenciji godine, SAP World Touru '06, odabranim studentima osigurati sudjelovanje na predavanjima i druženje s hrvatskim i stranim stručnjacima i menadžerima. Denis Namlić i Srećko Jurić Kavelj, studenti četvrte godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, i Ivan Gašpar, apsolvent zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, dobili su tu mogućnost. Kako su iskoristili predavanja edukativnog karaktera na kojima su menadžeri, partneri, konzultanti i korisnici govorili o svojim iskustvima i najvažnijim rješenjima koja se nude na tržištu, govore njihovi prvi dojmovi.
 
Denis priznaje kako nije očekivao da će na eventu biti toliko posjetitelja i najviše ga je iznenadio odabir lokacije: „Moram reći da sam se jako iznenadio kada sam saznao da će se SAP-ov World Tour održati u prostorima Lida i Piranha bara. Mislio sam da će se predavanja održati u konferencijskoj dvorani u nekom hotelu“, kaže Denis i dodaje: „Smatram kako je ovo mjesto dobar, iako neobičan, odabir lokacije! Mislim da je to glavni razlog ovako opuštene atmosfere, a ipak svi rade!“ S njime se složio i njegov kolega Srećko: „Konferencija je vrlo kvalitetno organizirana, predavači i teme su izvrsni, i mogu reći da sam puno toga naučio. Ovakve manifestacije odlična su prilika da se studentima približi poslovna svakodnevnica.“ Ivan, apsolvent Ekonomskog fakulteta, poslovni dan ocjenjuje korisnijim: „Kako završavam Ekonomski fakultet, smjer Organizacija i Management, moju pozornost najviše su privukli slučajevi iz prakse, koji su mi vrlo uvjerljivo prikazali koristi SAP-ovih poslovnih rješenja.Ivan, pak, zaključuje: „Sva odslušana predavanja osvježila su mi svijesnost o ovoj temi i potaknula na daljnja istraživanja, možda i s posljedicama za moj profesionalni put.“

Suradnja SAP-a i Lider Studentskog kluba predstavlja prve značajne iskorake SAP-ovog angažmana u razvoj budućih kadrova unutar ICT industrije. Zadovoljstvo koje su studenti iskazali sudjelovanjem na konferenciji SAP World Tour '06 sigurno će motivirati za izvedbu kvalitetnih programa razvoja stručnjaka za specifične potrebe i razvoj konkurentnog, dinamičnog tržišta.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum