SAP Global
SAP MAG 40, prosinac 2006.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP Novosti

Microsoft i SAP: Tvrtke prihvaćaju Duet
Projekt Duet, u kojem Microsoft i SAP integriraju svoje korisničke i korporativne aplikacije,  posljednjih mjeseci počeo je ostvarivati konkretne prodajne rezultate. U posljednja tri mjeseca, MS i SAP prodali su 200 000 Duet licenci. Za 2007. godinu najavljeno je lansiranje nove inačice Duet 1.5, koja će u svoje funkcionalnosti uključivati još više poslovnih procesa i mogućnosti prilagodbe potrebama korisnika.

Duet je prvi puta predstavljen krajem 2005. godine, a ozbiljniji rad na marketingu započeo je u drugoj polovici 2006. godine. Duet nudi sljedeće funkcionalnosti:

  • Budget monitoring. Jednostavan pristup financijskim podacima u svrhu kvalitetnog odlučivanja.
  • Time Management. Djelatnici bilježe svoje radne sate u Outlooku, a podaci se, potom, automatski usklađuju s mySAP ERP-om.
  • Leave Management. Djelatnici putem Outlooka podnose zahtjeve za godišnjim odmorima i slobodnim danima, a podaci se automatski usklađuju s mySAP ERP-om.
  • Organization Management Djelatnici i menadžeri mogu pristupiti organizacijskim informacijama i HR zadacima putem Outlooka.
  • Reports and Analytics. Pristup izvješćima putem Outlooka i Excela, personalizirano pretraživanje ključnih pokazatelja.
  • Demand Planning. Pristup potraživanjima putem Excela, offline analiza i slanje revizije prema SCM modulu za planiranje potraživanja.
  • Travel Management. Rezervacije zarkoplovnih karata, hotela, rent-a-cara izravno iz Outlooka.
  • Sales Management. Upravljanje odnosima s ključnim kupcima uključujući raspored sastanaka, dopune adresara, odobravanje cijena i pristup prodajnoj analitici, putem Outlooka.
  • Purchasing Management. Ubrzavanje ciklusa odobravanja i smanjenje operativnih troškova usklađenim narudžbenicama, preusmjeravanjem i odobravanjem putem Outlooka.

 

Gartner: SAP je "zakon" u CRM-u
Analitička kuća Gartner objavila je vlastitu procjenu globalnog CRM tržišta prema kojoj će, krajem 2006. godine, SAP biti na prvom mjestu, usprkos Oracleovoj akviziciji tvrtke Siebel. Gartner napominje da je tijekom 2006. godine Oracle/Siebel držao vodeće mjesto, no na samom kraju godine SAP, ipak, ostvaruje veći promet u CRM segmentu i raste po stopi manjoj od 10%.

Premda danas SAP i Oracle predstavljaju neupitne CRM lidere, Gartner najavljuje da će im se u 2008. godini na vrhu pridružiti novi takmaci, ponajprije Salesforce.com koji se probio zahvaljujući svojoj ponudi hostanih aplikacija.

Najveći CRM dobavljači prema ostvarenom prometu u 2006. godini:
1. SAP
2. Oracle
3. Salesforce.com
4. Amdocs
5. SAS
6. Microsoft
7. RightNow
8. SSA Global
9. Sage
10. Teradata

 

U 2007. godini očekuje se porast IT zaposlenosti
Prema mišljenjima IT direktora, temeljenima anketnim istraživanjem provedenim u suradnji jedne agencije za zapošljavanje IT djelatnika i one Robert Half Technology, u 2007. godini bit će zabilježen porast potražnje za IT stručnjacima, a najbolje će proći Windows (Server 2000/2003) administratori. Istraživanjem su obuhvaćena mišljenja 1400 IT direktora.

Utvrđeno je da, u prvoj polovici 2007. godine, 16% ispitanika namjerava angažirati nove djelatnike, dok njih tek 2% namjerava smanjiti broj djelatnika.

Oko 77% IT direktora smatra da će se najviše tražiti stručnjaci s MS Windows vještinama, dok je njih 71% utvrdilo da očekuje i potražnju za mrežnim administratorima (Cisco, Nortel, Novell). Administratore baza podataka navelo je 63% ispitanika. Transportna industrija će apsorbirati najveći broj novih IT djelatnika, a zatim slijede proizvodne djelatnosti. Nadalje, najviše IT djelatnika zapošljavat će tvrtke s više od 1000 zaposlenika.

 

U 2007. godini nastavit će se bujanje spama
Prema prognozi Informationweeka, veliki porast spama, čiji je početak zabilježen u listopadu 2006. godine, donekle će biti usporen na samom početku 2007. godine, no, odmah potom, nastavit će se s rastom.

U posljednja tri mjeseca 2006. godine, količina spam poruka porasla je za čak 73%, ponajprije zahvaljujući umnažanju botnetova (mrêža inficiranih računala, odnosno "zombija"), te češćem korištenju slika i dokumenata u svrhe spammanja. Na godišnjoj razini, porast iznosi čak 143%.

Dan Druker, izvršni potpredsjednik u analitičkoj kući Postini, nije optimist. "Povećanje broja širokopojasnih veza i Windows PC računala izvrstan je materijal za spammere. Dok kućni korisnici ne zaštite svoja računala nema razloga za očekivanja pada količine spama", kaže on.

 

Sve više hot spotova u Europi
Najviše Wi-Fi hot spotova još uvijek imaju SAD, no promatra li se prosjek "po stanovniku" (per capita) Irska, Velika Britanija i Njemačka zauzimaju tri vodeće pozicije. Prema podacima agencije Ofcom, na stotinu Iraca dolazi 18,3% hot spotova, u Velikoj Britaniji taj udjel iznosi 17,6%, a u Njemačkoj 10,5%.

Broj hot spotova u Irskoj bilježi godišnji porast od 210%. U SAD je smještena četvrtina svih hot spotova u svijetu, a Japan postiže iznenađujuće loše statistike u tom segmentu, no ta je zemlja vodeća po broju 3G konekcija – ima ih gotovo 30 milijuna. Slijedi Italija s 10,8 milijuna 3G konekcija, dok ih u SAD ima tek 2,7 milijuna.

Velika Britanija bilježi veliki porast širokopojasnih veza, s 1% u 2001. godini na 39% u 2005. godini, no udjeli broadbanda još brže rastu u Španjolskoj, Nizozemskoj i Švedskoj.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum