SAP Global
SAP MAG 42, velja�a 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Devet savjeta o kojima je potrebno voditi računa u 2007. godini

Priredio: Marko Biljan, SAP, d.o.o., marko.biljan@sap.com 

Godina 2006., proletjela je ostavljajući malo vremena za razmišljanje o približavanju 2007. Veliki preokreti na području OS-a, softvera i procesorskog prostora navode da se u razmatranje uzmu nove, radikalno skuplje distribuirane arhitekture. Za to vrijeme, postojeća operativna i potporna okruženja nastavljaju propadati pod težinom tvrtkina zanemarivanja, jer je teško prikazati IT odjel kao nešto što nije izdatak.

Opažanja koja slijede pokušat će vam pomoći da ostanete nogama čvrsto na zemlji u suočavanju s izazovima nove godine.

#1: Veće nije bolje (Naglasak na informatici)
Moguće je kupiti plošni (blade) poslužitelj s 86 jezgri. Popunjena stalaža može sadržavati veću procesorsku snagu nego neke od cijelih poslužiteljskih prostorija kojima smo se oduševljavali potkraj 90-ih. Moguće je razbacivati se memorijom za sitnu cijenu po MB, te se pristup medijima nastavlja povećavati urnebesnom brzinom.
Sve je to krasno, ali IT odjel ne oslobađa njegovih dužnosti. Mogućnost da se problemi zamaskiraju prekomjernim gomilanjem hardvera ne znači da je problem riješen — time se on, samo privremeno, prikriva. Također, mogućnost ugradnje podatkovnog centra u stalažu ne znači odmah da je to dobra zamisao.

#2: Novo ne znači stabilno (Pozor! Naglasak na hardveru.)

To, uglavnom, znači upravo suprotno. Postoji razlog zašto pristajanje uz radikalne nove zamisli nazivamo "the bleeding edge". Međutim, u godini koja dolazi mnogi IT odjeli suočit će se s teškim izazovom odabira da ostanu gdje jesu, s aktualnim stabilnim potpornim strukturama, ili da prijeđu na nove platforme gdje će njihovi timovi za potporu morati iz temelja obnoviti svoje znanje.
Nova okruženja ne donose stabilan rad i potporu. Prije bacanja naglavce, u novo operativno okruženje, utvrdite može li vam poslovanje izdržati tu promjenu.

#3: Virtualni uređaji ipak se nalaze na fizičkom hardveru (Čista informatika)
Virtualizacija je, konačno, došla na svoje. Moguće je napraviti da jedan poslužitelj izgleda kao njih pet, zajednički koristiti ograničena sredstva i kreirati "logično" okruženje koje, samo približno, nalikuje fizičkome.
Samo zato što je moguće, ne znači i da je potrebno. Uvijek zapamtite da, naposlijetku, svi ti virtualni poslužitelji, ipak, egzistiraju negdje na nekoj fizičkoj kanti. Ta kanta iziskuje jednako održavanje i potporu, kao i uvijek, pa čak i više sada kada su dodane nove razine složenosti.

#4: Provedba do kraja jednako je važna kao i nalog (Upravljanje, upravljanje, upravljanje)
Kako portfelj raste i menadžment preuzima nadzor nad sve tri strane željeznog trokuta projektnog vodstva, čini se da nikada nema dovoljno vremena za dosljednu provedbu aktivnosti do kraja. Jednu stvar napravimo, zatim skočimo na druge tri, nadajući se da će negdje, u svom tom kaosu, zaživjeti stvarna promjena.
Umjesto jurnjave iz neuspjeha u neuspjeh, potrebno je uzeti nekoliko trenutaka da se do kraja isprate prošle aktivnosti. Možda će se otkriti da se ono što je smatrano neuspjehom, uz mali poticaj u pravom smjeru, može pretvoriti u uspjeh.

#5: Jedna univerzalna veličina za sve nikada ne pristaje nikome (Dosta nam je masovki)

Svi to znaju, no nije loše ponoviti. Univerzalni dijelovi koda, najbolja praksa i vrli "predvodnici u struci" sugeriraju da će jedno rješenje odgovarati za sve situacije. Samo ga je potrebno utrpati u postojeće okruženje i sve će se preobraziti u čarobnu idilu.
Svako informatičko okruženje predstavlja jedinstveni skup osoba, procesa i tehnologije. Najbolja praksa generira vrlo velika iskrivljenja okruženja kada je se pokuša primijeniti ne vodeći računa o ljudima i načinu na koji oni obavljaju radnje.

#6: Bolje je vrijeme uložiti nego ga utrošiti (Malo i o investicijama)

Potrebno je prestati pokušavati upravljati vremenom. Vrijeme nije nešto što se troši, ono nije sredstvo koje je moguće gomilati ili dragi kamen koji je moguće pokazivati. Vrijeme je život, naš život, naša energija, naša strast koja se izražava u svijetu.
Umjesto da se vrijeme tretira kao nešto što se troši, potrebno je svoje postupanje gledati na način života koji ono izgrađuje za nas i druge. Svaki dan suočavamo se s izborom načina kako oblikovati svijet u kojem žive naši suradnici, zaposlenici i menadžeri. Kada se to jednom prihvati, moguće  je ostvariti istinsku promjenu.

#7: Podizanje morala dosljednim mjerenjem (Ah, to motiviranje)

Lako je, čak primamljivo, reći ljudima da će znati da je uspjeh postignut kada ga vide. Onaj tko ne zna na koji način će biti mjereni njegovi rezultati, radit će slabo. Onaj tko zna da se standardi mijenjaju od osobe do osobe, i da ovise o razini stresa menadžera, naprosto će pretpostaviti da uspjeh nije moguć.
Potrebno je reći ljudima što želimo i očekujemo od njih. Kako će, inače, moći uspješno raditi?

#8: Neuspjeh uvijek dolazi u obzir, stoga ga imajte rano i često (Neuspjeh, što je to?)

Ostavljajući po strani one koji su zaduženi za motiviranje, većina zna da se neuspjeh događa. Uspjeh je teško postići i on je vrlo prolazan u informatičkom svijetu. Nije uvijek zabavno ići sa sastanka na sastanak na kojima direktori mantraju da "neuspjeh ne dolazi u obzir."
Potrebno je pomiriti se s mogućnosti neuspjeha. Zapravo, tu stvarnost radnog života moguće je preokrenuti u prednost. Ako se projekte, koji su osuđeni na propast, sruši na početku njihova životnog vijeka, moguće je osloboditi sredstva za projekte koji imaju izgleda za uspjeh. To nije baš jako popularan pristup, no on stvara prilike za uspjeh. On, također, otvara pogledu sve rizike koje svakodnevno preuzimamo u ime ostvarivanja dobiti.

#9: Bitno je uvažavati razliku između cilja i roka (Ili, Belive IT, Achive IT)

Cilj je samo to, nešto čemu se teži. Ako se promaši cilj, vjerojatno će nekome biti neugodno, no ništa jako loše neće se dogoditi. Ciljevi su, općenito, rezultat rasprava o strategijama tvrtke i, u određenom trenutku, čine se jako važnima.
Rok, međutim, nosi određenu vrstu financijskih ili zakonskih posljedica za tvrtku. Neispunjenje roka može dovesti tim, odjel ili tvrtku u neku od ozbiljnih opasnosti.
Ciljeve je, s vremena na vrijeme, moguće promašiti. Rokove je potrebno uzimati vrlo ozbiljno.
I to je to. Devet savjeta na koje se treba usredotočiti da 2007. godina bude bolja od 2006. godine, čak i uz svu očekivanu pomutnju.

Neka vam je sa srećom!

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum