SAP Global
SAP MAG 43, o�ujak 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

S Retail Hubom u osvajanje tržišta SEME regije

Zagreb je postao vodeći centar SEME regije za razvoj i unaprjeđenje poslovnih procesa u okruženju SAP for Retail rješenja i korisničkih sučelja.

Pripremila: Renata Čupić, renata@sortis.hr

Kristinka, Joško, Dražen i Boris, od 15. ožujka ove godine, pružat će sustavnu podršku korisnicima rješenja za maloprodaju i veleprodaju, SAP for Retail, za cijelu SEME (Jugoistočna Europa i Bliski Istok) regiju. Dizajn, optimizacija i fleksibilnost poslovanja ključni su činitelji strateškog, ekonomskog i tehnološkog razvoja tvrtki. Svjesni da poslovni procesi, cjelovitim SAP-ovim poslovnim rješenjem, donose funkcionalnosti modernog i dinamičnog razvoja, tim Retail Huba, na dnevnoj bazi, unaprjeđivat će svoja znanja i integrirati tehnološka dostignuća. Inovativnim i izravnim pristupom pripremat će korisnike za buduće izazove, pomažući im smanjivati rizike uz, istovremeno, osiguranje strateškog rasta i inovacija.

SEME regija, prema istraživanjima vodećih analitičkih tvrtki, posljednjih godina pokazuje najveću potrebu za razvojem i podrškom rješenja za maloprodaju. Snažan rast tvrtki koje se bave maloprodajom i veleprodajom traže kvalitetnije poslovanje i brže reagiranje na sve zahtjevnije potrebe korisnika njihovih usluga. Logičnim se nameće upravo potreba za sustavnim upravljanjem poslovnim procesima koji imaju zrelost, stabilnost i prilagodljivost, te su skalabilni i funkcionalni. SAP for Retail rješenje u SEME regiji koristi većina tvrtki, stoga je osnivanje Retail Huba u njezinom centralnom dijelu, u Zagrebu, izuzetno značajno i za SAP u Hrvatskoj. Podršku osnivanju Huba dali su SAP sjedište iz Walldorfa, a u Hrvatskoj projekt podržavaju postojeći korisnici rješenja SAP for retail i Agencija za promicanje izvoza i ulaganja Vlade Republike Hrvatske.

Uloge koje će Retail Hub tim ispunjavati kreću se od razvoja korisničkih studija slučajeva, unaprjeđivanja tehnološkog sustava i platforme, integracije inovacija u portfolio SAP for Retail rješenja, imlementacije specifičnih rješenja za maloprodaju kod korisnika, pa sve do krajnje podrške  korisnicima u razvoju i korištenju svih funkcionalnosti SAP-ovog rješenja. Upravo iskustva rada u okruženju maloprodajnih i veleprodajnih procesa, iskustva sa SAP portfeljem kao i ona konzultantska, razlozi su formiranja ovoga tima.

Kristinka Vinski, nakon završenog Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu, započinje karijeru u svijetu primijenjene informatičke tehnologije. Posljednjih deset godina radila je u procesima maloprodaje i veleprodaje, izravno u SAP-u ili na SAP-ovim projektima, poput: Podravke, Cementare Kakanj i Elka Kabela. Pohađala je brojne seminare unaprjeđujući znanje, prateći inovacije i novosti iz područja SAP-a. 

Joško Beroš, premda najmlađi član tima, tijekom desetgodišnjeg rada, upoznao je gotovo sve domene poslovanja SAP-a, i s korisničkog i s izravno SAP-ovog motrišta. Školovan na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, prva iskustva stjecao je radeći na procesima logistike i kontrolinga. S daljnjim uspjesima nastavio je svoj rad, usavršavajući se na brojnim SAP-ovim edukacijama i seminarima s područja logistike. Upravo korisnička iskustva na projektima ELKA d.d., Autoceste Rijeka-Zagreb i u farmaceutskoj industriji omogućavaju mu stjecanja specifičnih industrijskih znanja koja ga čine vrijednim članom Retail Hub tima.

Dražen Blagec ima višegodišnje iskustvo u radu s poslovnim aplikacijama usmjerenima na logistiku i skladištenje. Sustavno usklađivanje aplikacija s hrvatskim zakonima i potrebama korisnika rješenja, osiguravaju mu stručnost i stjecanje praktičnih znanja i vještina u SAP okruženju. Formalno znanje stekao je na Odsjeku za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, a specifična znanja logistike osiguralo mu je pohađanje brojnih SAP-ovih tečajeva.

Boris Tutić posjeduje vrhunsko znanje s područja porezno-računovodstvene tematike, a osobito robno-materijalnog dijela poslovanja trgovačkih društva. Nakon završenog Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, upisuje poslijediplomski studij na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu s područja financija poduzeća i priprema obranu magistarskog rada. U dvanaestogodišnjem radu sustavno je unaprjeđivao vlastita znanja s područja projektiranja aplikacija za financijsko poslovanje trgovačkih društava, integracija poslovnih sustava u maloprodajne sustave raznih tvrtki te prilagodba poslovnih softvera specifičnostima hrvatskog zakonodavstva.

Nakon temeljenih SAP-ovih edukacija koje, uobičajeno, pohađaju svi zaposlenici SAP-a, Retail Hub kreće u realizaciju postavljenih ciljeva i pružanje potpune podrške korisnicima SAP for Retail rješenja u cijeloj SEME regiji.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum