SAP Global
SAP MAG 47, srpanj 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Zašto se isplati biti SAP konzultant?

Veliki broj standardnih certifikata više nije dovoljan da bi stručnjak automatski dobio posao u IT industriji. Od papirnate diplome važnije je snalaženje u okolnostima svakodnevnog poslovanja i maksimalna prilagodba potrebama korisnika. Zato ne treba čuditi podatak da su u 2006. godini najviše porasle plaće necertificiranih SAP specijalista.

Piše: Robert Gelo, gelo@privredni-vjesnik.hr

Prema najnovijim podacima s tržišta rada u SAD, nastavlja se trend porasta prosječnih plaća certificiranih i necertificiranih IT stručnjaka. Agencija Foote Partners došla je do podataka da je u 2006. godini, u SAD, plaća necertificiranih IT stručnjaka porasla 8%, dok su plaće certificiranih IT stručnjaka stagnirale. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno čak 60 000 IT profesionalaca, od kojih je 52% dobilo tehničku edukaciju u sklopu svog radnog mjesta, što je najveći udjel u sedmogodišnjoj povijesti ovog istraživanja.

U sklopu istraživanja, Foote Partners obradio je čak 143 vodeća IT certifikata, ustanovivši da su oni, u prosjeku, izgubili 0,1% svoje vrijednosti tijekom 2006. godine, dok je u drugoj polovici godine pad vrijednosti povećan na 2%. No, očito je da je u prošloj godini drastično pala vrijednost manjeg broja IT certifikata, jer je većem dijelu, skupini od 127 certifikata, vrijednost porasla za 8%.

U posljednje dvije godine, plaće certificiranih IT stručnjaka porasle su 3,2%, dok su oni necertificirani svoja primanja povećali za 13,3%. Kod certifikata, jedini izuzetak s povećanim porastom vrijednosti, pokazali su tek oni za web development.

Certifikati više nisu dovoljni
Čak ni tvrtke koje izdaju certifikate više ne smatraju da su oni dovoljno jamstvo kvalitete djelatnika. "Primjerice Microsoft, u načelu, ne priznaje vlastite, javno dostupne certifikate kao dovoljan standard vještine svojih djelatnika", objašnjava David Foote, direktor Foote Partnersa. "Ostale globalne IT konzultantske tvrtke potvrdile su nam da će popunjavati svoje konzultantske ekipe djelatnicima s popularnim certifikatima samo do mjere u kojoj to zahtijevaju sami korisnici".

Kao glavni razlog općeg pada vrijednosti IT certifikata, Foote Partners navodi da poslodavci od stručnjaka očekuju potpunu prilagođenost potrebama dnevnog poslovanja, a to se ne dobiva uspješno položenim ispitom. Zbog toga IT profesionalci, koji doista shvaćaju ulogu IT-ja u poslovanju i mogu ispuniti zahtjeve korisnika, te dobro surađuju s kolegama, u načelu, ne moraju pokazivati certifikat kao svoju komparativnu prednost.

"Više nije dovoljno imati rješenje već ga morate 'prodati' onima koji vode tvrtku i uvjeriti ih da vam dodijele budžet", kaže David Foote. "Morate ponuditi mnogo više od odgovora na postavljena pitanja. Osim tehničke potkovanosti morate dobro poznavati potrebe korisnika. Ja to zovem isporukom rezultata".

Necertificirani IT stručnjaci, koji rade na SAP-ovim sustavima, prošli su najbolje jer su njihove plaće u 2006. godini porasle, u prosjeku, 15,2%. Osim kod SAP konzultanata, plaće su rasle i kod web i e-commerce developera, gdje su porasle, u prosjeku, 10,5%. Developeri za messaging i e-poštu, te oni za groupware i platforme za razvoj aplikacija, na kraju godine, u prosjeku su dobili 7,3% veću plaću.

Problem nedostatka motivacije
Foote smatra da će se u skoroj budućnosti nastaviti porast vrijednosti necertificiranih IT stručnjaka. "To će se događati tijekom sljedeća četiri tromjesečja. Riječ je o temeljnom trendu za certifikacijsku industriju, a dobavljači su toga svjesni i učinit će ih teže dobavljivima", smatra Foote.

Među cijenjene certifikate i dalje se ubrajaju Novellov CIP (Certified Internet Professional) i Prosoftov Master CIW Administrator, koji su svojim vlasnicima u 2006. godini donijeli prosječno povećanje plaće od 8%. Nadalje, certifikati PMP (Project Management Professional), CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) i CISSP (Certified Information System Security Professional) svojim vlasnicima donose bonuse u iznosima između 10 i 16% vrijednosti njihovih plaća.

Istraživanje je tijekom posljednjih nekoliko godina utvrdilo i da se titule s kojima IT profesionalci rade u tvrtkama rijetko poklapaju s njihovim stvarnim radnim zadacima. Zbog toga, sve više raste problem nedostatka motivacije jer djelatnici često imaju osjećaj da nisu dovoljno plaćeni za sve odgovornost koje im se nameću u svakodnevnom poslovanju.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum