SAP Global
SAP MAG 48, rujan 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP nas je iznenadio!

SAP EDUKACIJA nudi sveobuhvatni skup usluga i softvera koji će vam pomoći da odgovorite na pitanje kako maksimalizirati efikasnost zaposlenika nakon implementacije poslovnih rješenja.

Piše: Sanja Kopajtić, SAP d.o.o., sanja.kopajtic@sap.com

SAP EDUKACIJA nudi sveobuhvatni skup usluga i softvera koji će vam pomoći da odgovorite na pitanje kako maksimalizirati efikasnost zaposlenika nakon implementacije poslovnih rješenja.

Često puta u razgovoru sa korisnicima, steknem dojam kako je SAP kompliciran! Doslovno. Nerijetko se pitaju kako sustav radi, kako doći do ključnih informacija, kako te informacije iskoristiti u primijenjenom poslovanju; i kako je bilo puno bolje i jednostavnije raditi prije, dok su virmane ispunjavali ručno, a izvještaje eventualno u Excelu. A sad, od kada je SAP implementiran u njihovoj tvrtki, zaposlenici moraju mijenjati svoj način rada koji je, prema njihovom mišljenju, savršeno funkcionirao već godinama.

SAP u prvim fazama rada ponekad zadaje glavobolje i menadžerima. Mit koji je SAP 90-tih godina prošlog stoljeća definirao kao skup, s dugotrajnom implementacijom i sporom adaptacijom na novo poslovno rješenje, posljednjih godina dobiva upravo novu sliku. Snažan utjecaj novih ljudi, unaprjeđenog rukovodstva korporacije, razumijevanja potreba manjih i srednjih brzorastućih tvrtki, donosi nove inicijative i projekte. Osim otvaranja Retail Huba, predstavljanja rješenja SAP All-in_one, otvaranja lokalnog projekta certificiranja i re-certificiranja SAP-ovih stručnjaka i profesionalaca, započeli smo i s inicijativom na koju smo osobito ponosni. Riječ je o SAP EDUKACIJI.

SAP EDUKACIJA omogućiti će da se rečenice izgovore u afektu, poput, uh kako mi sve to ide na živce, izvještaj ne izgleda kako sam do sada navikao, više ne govore. SAP EDUKACIJA nudi sveobuhvatni skup usluga i softvera koji će vam pomoći da odgovorite na pitanje kako maksimalizirati efikasnost zaposlenika nakon implementacije poslovnih rješenja. Iskorištavanjem SAP Best Practices te smjernica, edukacijskih i certifikacijskih programa, kao i portfelja usluga, možete osigurati informatičku izvrsnost tijekom produktivne faze vaše implementacije SAP-ova softvera. Te tri sastavnice obuhvaćaju sve što vam je potrebno sa strateškog, funkcionalnog i tehničkog stajališta za postizanje informatičke izvrsnosti – od izrade informatičke strategije i njezina usklađivanja s poslovnom strategijom do optimalizacije temeljnih informatičkih okruženja i zaštite bitnih poslovnih aplikacija od tehničkih rizika.

Na taj način, nakon implementacije, svi zaposlenici i menadžment moći će kroz edukaciju izbjeći prve glavobolje, strah od rada u nepoznatome i novom sustavu i prijeći u rad novog poslovnog sustava educirani za rad u stvarnom poslovnom okruženju. Na taj način će:

  • Odabrati odgovarajuća poslovna rješenja na odgovarajući način.
  • Identificirati prednosti i slabosti svog IT okruženja.
  • Optimizirati sustave kako bi povećali učinkovitost poslovnih procesa.
  • Maksimizirati i ubrzati povrat investicije (ROI) u SAP-ova rješenja.

Stoga, jedno znam: a to je da problem nije nikada bio u SAP-u, nego u promjenama koje on sa sobom donosi! A na koje nismo uvijek spremni. Jer nemoguće je da je zapravo krivica u ljudima koji ne znaju upravljati promjenama. Ljudi su, u principu, rijetko kad krivi. Lakše je okriviti ERP sustav.

Na žalost, Change Management odnosno upravljanje promjenama, u Hrvatskoj nije dovoljno  zastupljena disciplina. Često tvrtke koje uvode ERP sustav ne žele niti preuzeti odgovornost upravljanja tom funkcijom, već troše ogromne novce plaćajući neke „treće“ konzultantske tvrtke da im kažu kako se najbolje ponašati u novonastalom okruženju.

Ono što je ključno za tvrtke koje uvode ERP, je da prvenstveno imaju svoju viziju onoga što uvođenjem takvog sustava žele postići. Trebaju imati jasno definiranu strategiju, odnosno kako će ga uvesti i zašto, te odrediti ciljeve koje će ostvariti u kratkom i dužem razdoblju, kako bi imali čemu težiti. A zatim postoje samo još tri stvari koje moraju poduzeti; a to je komunicirati, komunicirati i komunicirati!
Komunikacija je ključna aktivnost za svaki projekt implementacije ERP-a. Ljude treba informirati, obrazovati, zatim im ponoviti zašto rade to što rade. I još jednom im pružiti priliku da dokažu stečeno znanje. A na kraju, ne zaboravite ih nagraditi! Nisu promjene za svakog. I to je OK.

Kao što sam napomenula, neizostavan korak u upravljanju promjenama je - edukacija. Današnje društvo znanja iziskuje kontinuirano ulaganje u edukaciju i cjeloživotno obrazovanje kako bi u profesionalnom i osobnom razvoju bili konkurentni. Nadogradnja znanja je presudni čimbenik uspjeha kod implementacije i korištenja ERP sustava u tvrtkama. SAP je to prepoznao, te pružanjem edukacije na hrvatskom tržištu, želi doprinijeti podizanju razine znanja domaćih stručnjaka i premoštavanju problema koje promjene donose sa sobom.

Prekretnica na domaćem tržištu edukacije SAP-a, bio je projekt implementacije SAP-a u INA-i. Naime, do tada su partnerske i korisničke tvrtke slale svoje zaposlenike na edukaciju u Veliku Britaniju, Belgiju, Irsku, pa čak i Daleki Istok. Međutim, reagirati na zahtjev korisnika, koji je u kratkom roku, uz limitirani budžet trebao educirati veliki broj korisnika, bio je izazov koji je SAP spremno prihvatio.

Svojim iskustvom na INA-i, SAP je spoznao da pružanjem edukacijskih usluga u Hrvatskoj, svojim partnerima i korisnicima može uštedjeti veliki dio troškova:

Uštedom troškova, otvaraju se vrata za dodatne investicije u edukaciju zaposlenika. Takvim pristupom razvija se tržište znanja, a znanjem se smanjuje strah od nepoznatog. Samim time se ovladavaju promjene.

Preporuka: Za sve one kojima SAP nije bio omiljena tema, predlažem da pročitate „mySAP ERP for Dummies“, A. Vogel, I. Kimbell, 2005 Wiley Publishing, Inc.
Možda promijenite mišljenje, ako čitajući ovaj tekst već i niste :-)

PA ĆETE I VI REĆI: "SAP NAS JE IZNENADIO!"

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum