SAP Global
SAP MAG 50, listopad 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Najbolji o najboljima

„Kvaliteta sadržaja SAP MAG-a iznad prosjeka je većine korporativnih newslettera. Tekstovi koje pratim su relevantni, aktualni i ispred svoga vremena. Mišljenja sam kako je SAP MAG od svoga osnivanja do danas postao relevantan izvor korisnih poslovnih informacija, neovisno je li riječ o informatici, poslovnom ponašanju, ljudskim resursima. Iako, ključno orijentiran na SAP, pruža objektivnu sliku tržišnih promjena i trendova, kako u Hrvatskoj, tako i globalnih. Čestitam svima koji omogućuju svaki treći ponedjeljak zanimljivijim.”
Višnja Lovrek, direktorica informatike Medika

„Informacija je temelj uspješnog poslovanja, tu ne bi trebalo biti dvojbe: naravno, treba biti i adekvatna, pravodobna, fokusirana... Stoga je izuzetno važno imati periodik koji na vaše radno mjesto donosi vijesti o trendovima u svijetu poslovnog softvera, intervjue s ključnim hrvatskim i svjetskim menadžerima i analitičarima, kretanja ICT tržišta, komentare i predvidanja analitičara, saznanja koji nas ključni projekti očekuju u Hrvatskoj i regiji, vijesti o SAP-ovim djelatnostima, ...
Ako je sve to zajedno protkano i člancima poput "10 novogodišnjih odluka za informatičke menadžere" ili "Najgore što možete učiniti kao menadžer" onda je vidljivo da niti komponenta humora nije zanemarena, doprinoseći dodatnoj čitljivosti, dok npr. "Pet ključnih softverskih trendova na koje tvrtke trebaju obratiti pozornost", "Trideset IT trendova u 2007.godini" ili sveprisutni "SAP Tips'n'tricks #nn" pridodaju i tehničku komponentu koja omogućava bolje snalaženje u svakodnevnom radu.
Dakle, sve čestitke na (prvih) pedeset brojeva, a do stotke - S I T N O !“
Miran Starešinčić, IS Manager, Ericsson Nikola Tesla

"Podravka je jedan od prvih korisnika SAP sustava u Hrvatskoj, te stoga od samog početka čitamo i SAP MAG čiju pojavu smo odmah ocijenili kao kvalitetni doprinos našem informiranju. Sada, 4 godine nakon izlaska prvog broja, možemo reći da i dalje držimo da je SAP MAG vrlo vrijedan izvor informacija o aktualnostima u SAP svijetu i da u njemu nalazimo niz zanimljivih tema. Kako o aktivnostima drugih SAP korisnika, tako i o novostima u SAP uslugama i rješenjima. Stoga ćemo i dalje čitati SAP MAG, a njegovom uredništvu čestitamo na izlasku 50. broja i na dobro obavljenom poslu do sada. Veselimo se budućim brojevima SAP MAG-a."
Damir Martinović, direktor informatike, Podravka

„Kako vrijeme prolazi. Ko jučer da mi Renata i Marko s entuzijaznom govore o pokretanju SAP MAG-a, a prošle su već četiri godine. Čestitam od srca pokretačima, urednicima, novinarima, brojnim autorima priloga i svima koji su omogućili da se SAP MAG sad već pedeseti put pojavi na našim zaslonima, a pozdravljam i brojne čitatelje. Mi koji već duže vrijeme pratimo hrvatsko ICT tržište i industriju posebno se se veselimo kad vidimo populariziranje, medijsko praćenje branše. Naime, informatička industrija godinama bila prilično zapostavljana i malo zamjećena od strane šire publike i službene politike. Pokušajte se samo prisjetiti kad je informatika primjerice, bila tema Poslovnog kluba, elitne poslovne TV emisije. Zato je pojava SAP MAG-a kao prijenosnika ideje o korisnosti i prednostima uporabe tehnologije na mikroekonomskoj razini kao i nacionalnoj ekonomiji u cjelini, bila više nego dobrodošla. Posebno je pritom značajno reći da, iako ga je pokrenula jedna globalna kompanija, SAP MAG nije usko fokusiran, već zahvaća ICT tržište i industriju u svoj svojoj širini. Kako se radi o jubileju, red je izdavaču iskazati zaslužene pohvale, a eventualne zamjerke ili bolje rečeno sugestije odstavit ćemo za uži krug. Dakle, samo naprijed. ICT nam oblikuje živote, povećava blagostanje, ali puno se pritom treba naučiti, procijeniti, usporediti, saznati... i neka nam SAP MAG u tome i dalje pomaže.“ Boris Žitnik, direktor, IDC Adriatics

„Ne spadam u grupu onih koji SAP MAG primaju do samih početaka, ali u ove dvije godine, koliko primam SAP MAG mogu reći da nije bilo broja u kojem nisam našal neki zanimlji članak, bilo da se radilo o SAP-u ili nekoj drugoj temi.
Zgodno je putem SAP MAG-a pratiti novosti iz tog područja i tako ostati u tijeku zbivanja, ne opterečujući vaše konzultante pitanjima: što ima novo, tko uvodi SAP, kakva su iskustva korisnika u implementaciji ili nakon implementacije ...
Nizom članaka koji nisu u direktnoj vezi sa SAP-om, ali koji svojim zanimljivim sadržajem odnosno temom, pisani jednostavnim i razumljivim rječnikom, bez tenzija visokonaučnih elaborata, pomažete nam u šumi rješenja i prijedloga unapređenja IT-a orijentirati se prema drvetu.
Nastavite tako. Ostajem Vaš vjerni čitatelj.“
Mira Šomody, direktorica informatike, SAPONIA

„Prema Heraklitu, promjena je jedina konstanta svijeta u kojem živimo. U poslovanju danas, svjedoci smo kontinuiranih promjena koje se odvijaju nezaustavljivim tempom.
Držanje koraka s tim promjenama i primjena najnovijih metodologija i tehnologija, takozvani je conditio sine qua non za svaku kompaniju koja se želi natjecati, razvijati i biti uspješna na današnjem tržištu, oblikovanom globalizacijom te brisanjem ne samo državnih već i transkontinentalnih granica i kapitala.
Posebice za mala i srednja poduzeća koja posluju na ovom regionalnom prostoru, koji je još uvijek obilježen velikim disparitetom u svom gospodarskom razvoju, od presudne je važnosti pratiti i nadogradivati postojeću bazu znanja, najnovijim tehnološkim i informatičkim alatima, kompenzirajući time otežavajuće gospodarske okolnosti s kojima se suočavaju gospodarstvenici i poduzetnici u Hrvatskoj i regiji. Neosporno je da ubrzan razvoj u svijetu IT-a olakšava kompleksnost uspješnog poslovanja u specifičnim uvjetima koji vladaju u zemljama tranzicije kao što je Hrvatska i ostale zemlje u regiji.
SAP aplikacije globalno su prepoznate kao namjenski razvijani katalizatori uspješnog usklađivanja potreba businessa, zakonski zahtijevane transparentnosti i pravovremene dostupnosti adekvatnih informacija u vremenu brzih promjena. Kvalitetne IT aplikacije koje sustavno i sveobuhvatno podržavaju potrebe poslovanja koje se defacto mjenjaju iz dana u dan, kategorički su imperativ za svaku profitabilnu kompaniju. Vrijeme jest novac, zna svaki poduzetnik dok vodeći računa o tržišnoj kompetitivnosti, zakonskoj regulativi, ispunjavanju svojih poreznih obveza i dobrobiti svojih namještenika, provodi na poslu praktički 24/7 u nastojanju da osigura uspješnu budućnost svoje kompanije.
Upravo zbog toga, izuzetno je korisno imati osiguran brz i jednostavan izvor kvalitetnih informacija koje već nekoliko godina donosi SAP MAG. U rijetkim trenucima između sastanaka i mnogobrojnih drugih poslovnih obaveza, s nekoliko klikova mišem, aktualne i korisne informacije mnogo puta sam našao upravo u svom inboxu, u nekoj od tema obrađenoj u SAP MAG-u. Lako dostupne i raznovrsne, neke su kasnije našle okvir i primjenu u našem svakodnevnom poslovanju.
Novosti, promjene, poboljšanja, ili pak samo crtice iz našeg, danas sve više integriranog i isprepletenog poslovnog okruženja, podupiru nas u nastojanju da održimo prijeko potreban tempo u usvajanju novih znanja, dobru obaviještenost i pristup pravim informacijama.
SAP MAG odlična je podrška u pružanju zanimljivih informacija vezanih uz različite aspekte današnjeg businessa i strpljivo čeka u inboxu sa svježim vijestima, kad uhvatimo nekoliko trenutaka predaha - bilo to uz jutarnju kavu, između dva poslovna sastanka ili dok čekamo avion koji kasni.„
Damir Novotny, direktor, TM&C

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum