SAP Global
SAP MAG 51, studeni 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP Boot Camp – školovanje za najbolje

Oni su najbolji u svojoj generaciji. I dobili su priliku. Školovati se kroz prvoklasnu specijaliziranu edukaciju. Predstavljamo vam projekt koji će novim generacijama omogućiti dodatne sveučilišne bodove i konkurentost pri zapošljavanju.

Pripremila: Renata Čupić, renata@sortis.hr

Posljednjih godina intenzivno se govori o društvu znanja, deficitu specijaliziranih IT stručnjaka, nedovoljnom obrazovanju mladih kadrova za rad u dinamičnim poslovnim okruženjima. Sve upućuje na nekakav manjak, dok se konkretnim rješenjima tek naziru pojedini projekti, koji su, najčešće, svečano predstavljeni da bi ubrzo pali u zaborav. Ideja, također, ne manjka, no pravih, dugoročno orijentiranih projekata, uistinu, nedostaje. Projekata koji bi ostavili trag i stvorili nove temelje usmjerene na pozitivne, funkcionalne i iskoristive resurse. Temelje na znanju.

SAP PREUZIMA INICIJATIVU U HRVATSKOJ
Globalna inicijativa SAP-a, započela je prije dvije godine kao niz partnerskih projekata i kampanja s vodećim svjetskim i europskim sveučilištima i visokim poslovnim školama, kako bi se školovali budući stručnjaci i naraštaji spremni za brzu integraciju i adaptaciju tehnoloških i poslovnih zahtjeva.

SAP je u Hrvatskoj prepoznao inicijativu, no svjestan specifičnosti tržišta na kojem djeluje projekt je prilagođen zahtjevima tržišta rada, struke i poslovanja. Pokrenuvši, početkom godine, edukaciju kroz SAP Edukacijski centar, kao centralno mjesto obrazovanja stručnjaka u SAP okruženju, SAP je uz podršku tvrtke b4b kreirao projekt SAP Boot Camp. Projekt educiranja mladih, talentiranih studenata u okruženju specijalističkih SAP edukativnih sadržaja, prepoznao je Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i prvih 15 studenata primilo je certifikate o sudjelovanju na SAP Boot Campu. Osim certifikata, studenti su dobili 3 ETS bodova i praktična znanja kojima će povećati izglede u svojoj budućoj tržišnoj utakmici.

USPJEH IZRAVNO POVEZAN S RAZINOM ULAGANJA U ZNANJE
Poznato je da je upravo uspješnost svakog informatičkog projekta izravno povezana s razinom ulaganja u znanja zaposlenih – osobito na područjima upravljanja promjenama, formalne edukacije i kontinuirane edukacije zaposlenika zaduženih za svakodnevno upravljanje i korištenje softverom. Znatan dio novca, koji se izdvaja za obuku i edukaciju, potroši se u fazama odabira i projektiranja implementacije informatičkog rješenja, a ne u produktivnoj fazi. Kada je softver instaliran i pokrenut, proračun za edukaciju često je već iscrpljen, što rezultira nemogućnosti korisnika i informatičkog tima za stjecanje pravih znanja i vještina.

Prateći razvoj tržišta i potrebe za ICT zapošljavanjem, i dalje se uočava trend deficita mladih kadrova koji će se u svom prvom poslovnom okruženju nalaziti upravo u sustavima poput SAP-ovog. Kako je mladim stručnjacima investiranje u edukaciju, nerijetko, nedostižno, SAP i b4b prepoznali su mogućnosti investiranja u znanje i osigurali uspješnim studentima besplatnu specijalističku edukaciju. Dugoročna investicija u obrazovanje i razvoj mladih, talentiranih stručnjaka osigurat će stvaranje kompetitivnih prednosti tvrtki, a s ulaskom u Europsku Uniju sve značajnih preduvjeta da bi se osigurali brzi i kvalitetni poslovni procesi i razvoj gospodarstva.

OVO JE SAMO POČETAK
Kako smo na početku naveli, inicijativa SAP Boot Camp, početak je kampanje SAP-a i SAP-ovih partnera ka izravnom ulaganju u društvo znanja i brige za buduće zaposlenike, osiguravajući im pravodobno i usredotočeno obrazovanje. Očekujemo najave i realizacije novih partnerskih i edukacijskih projekata, i novih, izvedivih ideja.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum