SAP Global
SAP MAG 51, studeni 2007.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP TechED - sudjelovati na najvećoj ICT predstavi u Europi

Dobijete li poziv za sudjelovanje na najvećoj tehnološkoj konferenciji, u organizaciji vodećeg svjetskog proizvođača poslovnih rješenja, SAP, nemojte se dvoumiti. Neovisno radite li u SAP okruženju, poznajete li dovoljno tematiku SAP i srodnih tema, odazovite se pozivu. Rame uz rame s 4100 sudionika iz cijeloga svijeta, postajete dio globalne strategije promjenjivih poslovnih prilika. I ako ste dovoljno snalažljivi, pred Vama je tjedan dobrih vibracija. SAP TechED konferencija održana je u Muenchenu, od 15. do 19. listopada ove godine.

Izvještava: Renata Čupić, renata@sortis.hr

MUENCHEN NEKADA I SADA – VIZIJE
Nakon 10 godina, Muenchen je opet bio domaćih konferencije SAP TechED. Vidno napredniji, s 3000 sudionika više nego 1998. godine, s tehnološkim okruženjem čiji napredak je samo nekolicina mogla predvidjeti, s vizijom provedenom u djelo. Upravo u skupini te nekolicine bio je i Henning Kagerman, danas predsjednik Uprave SAP-a, koji je predviđao: brže poslovne procese i snažan razvoj tehnološke arhitekture, orijentiranost prema korisnicima, te nužnost integriranja i povezivanja tehnologije i poslovnih procesa kao jedini ishod sinergijskog razvoja poslovanja. Razmislite, nalazimo li se upravo sada u takvom poslovnom okruženju?

NAJBOLJI USMJERAVAJU
Tradicionalno, ključna su predavanja vodili čelni ljudi SAP-a. Predsjednik Uprave Henning Kagermann i Klaus Kreplin, direktor SAP NetWeaver grupacije, prestavili su trendove u poslovanju i tehnološke inovacije nužne za stvaranje kompetitivnih prednosti. Naglašavajući kako je samo zajedničkom suradnjom i integracijom tehnoloških dostignuća s poslovnim procesima moguće ostvarivati razvoj i poslovni rast, te prosperitet, Kagermann i Kreplin predstavili su vizije europskog i svjetskog tržišta u sljedećih pet godina i službeno otvorili SAP TechED.

SAP je predstavio strategiju kroz projekt co-inovacija u kojem tehnologija ubrzava poslovne procese omogućujući maksimaliziranje vrijednosti poslovnih procesa i razumijevanje poslovne arhitekture kompanija, dok poslovni procesi zahtijevaju od tehnološke arhitekture kontinuirano unaprjeđenje funkcionalnosti prema zahtjevima korisnika, te osiguranje lakšeg, bržeg, jednostavnijeg i preglednijeg ishođenja poslovnih informacija.

Ovogodišnji SAP TechED, koji je trajao od 15. do 19. listopada, kroz 300 predavanja i više od 500 sati razmjene znanja i iskustava, sudionicima je omogućio uvid u najnovije trendove upravo s aspekta tehnologija i poslovanja. Po prvi puta, predstavljen je projekt SAP SDN zajednice u kojoj će se moći registrirati individualni developeri koji će razvijati tehnologije i doprinositi njihovom poboljšanju, a da nisu izravno uključeni u SAP ekosustav. Omogućavanje transparentne razmjene ideja i znanja, prati i razvojnu strategiju SAP-a koja se s proizvodno orijentirane okreće prema korisničkim potrebama.

KAKVA NAS BUDUĆNOST OČEKUJE
Umrežavanje znanja, poslovanja i tehnologije predstavljat će tržište sljedećih pet godina, naglasio je Kagermann. Korisnička iskustva omogućavat će razvoj tehnologija kreiranih upravo prema njihovim potrebama, poslovna rješenja i proizvodi funkcionalno će se unaprjeđivati prihvaćanjem inovacija, a ne samo standardnim nadograđivanjem sustava, rješenja i tehnologija. Povećavat će se brzina promjena, a s njima će se nužno morati mijenjati i tehnologija, ali i poslovni procesi.

SAP je spreman na promjene, viziju koju propovjeda primjenjuje u vlastitom sustavu i poslovanju kako bi maksimalno bili spremni na korisničke potrebe. “SAP ima viziju za tvrtke svih veličina, donoseći otvorena, prilagodljiva rješenja koja pomažu poslovnim procesima da se učinkovito povežu s globalnom zajednicom i ostvare kompetitivne poslovne prednosti,“ naglasio je Kagermann.

Postoje snažni argumenti zašto bi tvrtke koje žele opstati na tržištu trebale prihvatiti projekt co-inovacija i uslužno orijentirane arhitekture poduzeća, SOA, koja će im omogućiti fleksibilnost, prilagodljivost, inovativnost i agilnost. Istovremeno, tvrtke koje će koristiti prednosti koje SAP pruža, osigurat će maksimalnu tržišnu prepoznatljivost i, kako Kagermann naglašava, taj pristup nije buduća vizija ili obećanje, on je u potpunosti dostupan danas.

Više informacija na http://www.sapteched.com/emea/

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum