SAP Global
SAP MAG 57, svibanj 2008.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP Business All-in-One Arena 2008: Specifični zahtjevi tvrtki implementiraju se u lokalna SAP poslovna rješenja

Više od 450 informatičkih stručnjaka i menadžera okupilo se u Zagrebu kako bi stekli uvid u poslovne prakse i studije slučaja, a sa svrhom ostvarivanja održivog gospodarskog rasta i profitabilnosti.

Piše: Renata Čupić, renata@sortis.hr

SAP jedini nudi poslovno rješenje koje u realnom vremenu daje prikaz svih podataka unešenih u sustav i omogućava informirano donošenje odluka menadžmentu, naglasio je na otvaranju druge SAP Business All-in-One Arene, direktor SAP Hrvatska, Igor Dropulić. Više od 450 informatičkih stručnjaka i menadžera okupilo se u Zagrebu kako bi stekli uvid u poslovne prakse i studije slučaja, a sa svrhom ostvarivanja održivog gospodarskog rasta i profitabilnosti.

Unaprjeđenje poslovanja i poslovanje prilagođeno zahtjevima razvijenih tržišta, osnovni su motivi manjih i srednjih tvrki pri odluci o implementaciji SAP Business All-in-One poslovnog rješenja. Da SAP sluša korisnike i partnere, pokazuje uvrštavanje u standardnu ponudu SAP Business All-in-One i Enterprise i funkcionalnosti kao što je kompenzacije i praćenje situacije na gradilištu. To su prva rješenja koja su uključena u lokalnu ponudu SAP-ovih poslovnih rješenja.

„U ovom trenutku, SAP u Hrvatskoj ima 15 partnera koji mogu implementirati SAP Business All-in-Onerješenja. Korisnika kod kojih je to rješenje implementirano, ili je u procesu implementacije, trenutno je 12, a do kraja ovog poslovnog kvartala bit će ih ukupno 15“, rekao je Igor Dropulić, direktor SAP Hrvatska, napominjući da je potreba za SAP poslovnim rješenjima velika. „U sljedećem razdoblju kontinuirano će se ulagati u edukaciju partnera i daljnju prilagodbu SAP-ovih rješenja specifičnim potrebama hrvatskih korisnika. Upravo je certificiranje rješenja, koje SAP partneri razvijaju, jedan od preduvjeta da bi se prošireni i prilagođeni poslovni programi SAP Business All-in-Onerješenja mogli lakše izvoziti i ponuditi i zainteresiranima u regiji.“

Sudionike Arene pozdravio je i Dubravko Miholić, glavni tajnik Hrvatskih izvoznika, pozvavši okupljene predstavnike informatičke industrije da potaknu brže osnivanje ICT klastera. Zajedničkim naporima lakše će ostvariti poticaje i ponuditi proizvode na tržištima regije.

Prvi puta su predstavljena dva hrvatska primjera implementacije SAP Business All-in-One rješenja, u tvrtkama Kamini Hoyan i Gradnja, koje su vodili SAP partneri, Enel i Dialog. Upravo funkcionalnosti proizašle iz specifičnosti poslovnih djelatnosti tvrtki Kamini Hoyan i Gradnja ugrađene su u lokalna SAP Business All-in-One rješenja. Predstavnici tvrtki Kamini Hoyan i Gradnja istaknuli su kao osnovne prednosti brzu implementaciju uz ograničena sredstva i kratko vrijeme implementacije uz poštivanje zadanih uvjeta vezanih za specifičnosti industrija.

Na često postavljano pitanje potencijalnih ciljanih korisnika, „koliko će nas to koštati“, sada je lako odgovoriti pomoću novog SAP Business All-in-One konfiguratora, web alata koji svim zainteresiranima omogućava da unosom određenih parametara dobiju procjenu koliko će trebati uložiti u implementaciju SAP Business All-in-One rješenja.

SAP Business All-in-One Arena 2008 bila je i prilika da se SAP partneri, b4b, Dialog, Enel, G2R, ICE, S&T, Times Computers i TIS, predstave potencijalnim korisnicima iz sektora manjih i srednjih brzorastućih tvrtki, te ih upoznaju s važnostima prilagodbe tržišnim promjenama, prednostima i funkcionalnostima poslovnih rješenja SAP Business All-in-One.

SAP je i ove godine, uz formalni, priredio i zabavni program, kao i nagradnu igru za sve sudionike. Korisne se informacije, nove ideje i kontakti nisu razmjenjivali samo u dvoranama, nego i uz stol bogat raznovrsnim delicijama restorana Lido. Konferenciju su tehnički podržali Mikronis i Atman, a medijski popratili časopis Banka, Eukonomist, Mreža, Radio 101 – Economic Report i www.seebiz.eu. Službeno vozilo konferencije, i pokrovitelj glavnih nagrada, bio je Volvo i Moto-Ris.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum