SAP Global
SAP MAG 58, lipanj 2008.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Nogometni raj

Ako nekoga tko voli nogomet pitate zna li kako izgleda raj, znate li što će vam odgovoriti ovih dana? Ma, uopće vam neće odgovoriti. On je u raju cijeli ovaj mjesec, uživa u svakodnevnim rajskim delicijama koje mu poklanjaju najbolji europski nogometaši i uopće ne primjećuje ništa oko sebe.

Piše: Mario Čupić

 
Izvor: Sportske novosti
Nekada davno, u samim počecima Rimskoga carstva, uzrečica "Kruha i igara!", označavala je ono što široke mase trebaju. Nisu bili ludi ti Rimljani, jer kako vidimo, i danas ta uzrečica vrijedi. Istina, danas bi tu još trebali dodati i novac, i sve bi bilo opet kao u doba Rimskoga carstva. Kada smo već kod novaca, spomenimo da na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu domaćini, Austrija i Švicarska, očekuju prihod veći od milijardu eura. I tada shvatimo koliko je Hrvatska, u zajedničkoj kandidaturi s Mađarskom, izgubila ne dobivši domaćinstvo Europskog prvenstva 2012. godine. Kada smo kod brojki, domaćini ovogodišnjeg Eura očekuju oko 550.000 gledatelja na stadionima i 10-ak milijardi televizijskih gledatelja. Impresivno, zar ne?

Ali nas, istinske ljubitelje nogometne lopte, te brojke puno ne opterećuju. Spremni smo izdvojiti veće svote novaca kako bi mogli prisustvovati nekoj od utakmica naše nogometne reprezentacije. Ne pitamo za cijenu, samo da budemo jedna od kockica na tribinama, svejedno crvena ili bijela. Putem do Austrije ili Švicarske, kao pravi Hrvati, popit ćemo hektolitre piva i pjevati sve dok ne poderemo glasnice. Danima prije i poslije utakmica komentirat ćemo svaki njihov detalj, slagati momčad koja bi trebala igrati iduću utakmicu, i tako unedogled. I tako nas 4,5 milijuna Hrvata, 4,5 milijuna izbornika misli da bi, možda, bilo bolje da igra Rakitić umjesto Kranjčara, ili Klasnić umjesto Petrića, ili bolje da Šimunić ide lijevo na Pranjićevo mjesto. Milijun kombinacija, teško bi bilo pronaći istomišljenike, jer u ovo vrijeme ludila čak i žene slažu nacionalnu momčad, a poznato je da se sa njima teško složiti. Šalu na stranu, ali nacija je poludjela. Zaboravili smo sva poskupljenja struje, goriva, ni ne slušamo državne dužnosnike što nam pričaju o tome, ali čim počnu komentirati igru naše reprezentacije odmah vadimo čepiće iz ušiju.

 
Izvor: Jutarnji.hr
Hrvatska reprezentacija, u svojoj povijesti, pamti dva nastupa na europskim prvenstvima: 1996. godine u Engleskoj, kada smo dohvatili četvrtfinale, te 2004. godine u Portugalu, kada nismo uspjeli proći grupu sa Švicarskom, Francuskom i Engleskom. Ima li ova generacija naših nogometaša snage nadmašiti 1996. godinu, tek ćemo vidjeti, ali jedno je sigurno – Slaven Bilić je na pravom putu. Složio je reprezentaciju koja je spoj mladosti i iskustva, predvođenu kapetanom Nikom Kovačem, reprezentaciju u koju svi polažemo velike nade. Što bi bio uspjeh? Barem prolazak četvrtfinala koje svi priželjkujemo nakon što su nas dopali Turci, a poslije je sve moguće. Naš put je počeo u Beču, a tamo se igra i finale, i bilo bi sjajno kada bi putovanje završilo na Ernst Happel stadionu. Vidimo se 29. lipnja u Beču!!!

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum