SAP Global
SAP MAG 61, rujan 2008.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Za SAP biznis vidimo potencijal u cijeloj regiji

Na konferenciji SAP World Tour 08 napravili smo kratak razgovor sa gospodinom Ivanom Malićem, članom Uprave KING-ICT, te da čujemo njegove dojmove o konferenciji ali i poslovnim prilikama kako u Hrvatskoj, tako i u regiji.

Razgovarao: Marko Biljan, marko.biljan@sap.com

SAP MAG: Sponzor ste i ovogodišnjeg SAP World Toura. Zašto?

Malić: SAP World Tour je tijekom godina postao relevantno mjesto okupljanja poslovnih ljudi, decision makera i poslovni događaj od šireg značaja. Stoga je nama kao sistem integratorskoj tvrtki koja u svom portfoliju očekuje od SAP biznisa važan dio prihoda, u interesu biti prisutan i kao pokrovitelj, i kroz prezentaciju naših uspješnih implementacija. Također, edukacijski dio World Toura nam je bitan kako bi upoznali SAP-ove strateške proizvode i usluge u godinama koje dolaze i bolje pripremili prodajne i implementacijske snage.

SAP MAG: Sljedeće godine, što bi dodali/oduzeli SAP World Touru?

Malić: Koncepcija konferencije je jako dobra i tu ne bih ništa mijenjao možda da se predavanja produlje na minimalno 3 dana.

SAP MAG: Kako ocjenjujete stanje na tržištu, vezano na (potencijalne) SAP implementacije?

Malić: Još uvijek postoji kritična masa kompanija koje su svjesne potrebe za implementacijom standardnog, kvalitetnog softvera, dokazanog u svjetskim razmjerima. SAP je vodeći softver u Hrvatskoj i drži više od 30% tržišta. U globalnim razmjerima, SAP drži preko 60% tržišta. Dakle, prostora ima i očekujem da se i u Hrvatskoj SAP približi tom udjelu. No, mi za SAP biznis vidimo potencijal u cijeloj regiji, i aktivno smo krenuli s operacijama, potpisom ugovora sa SAP West Balkans uredom i stvaranjem lokalnog tima u Beogradu. Upravo ovih dana potpisujemo novi ugovor za implementaciju SAP-a u jednu tvrtku u Srbiji.

SAP MAG: Koje su najveće prednosti SAP poslovnih sustava?

Malić: Po meni, na prvom mjestu podrška rastu i razvoju kompanije, bilo da kompanija raste organski ili akvizira. SAP-ova poslovna platforma sposobna je brzo se prilagoditi novim uvjetima na tržištu, a u današnje doba globalizacije svjesni smo da je brzina prilagodbe uvjet da kompanije „prežive“ u konkurentskoj borbi. Također, svjesni smo da implementacija ERP softvera nosi određene rizike, jer ipak, radi se o strateškoj promjeni za kompaniju, koja ulazi u praktički sve njene pore. Iz iskustva, razina rizika kod implementacije SAP ERP softvera je bitno manja nego kod softvera domaćih proizvođača ili stranih, etabliranih, ali koji nemaju tako dobru i sveobuhvatnu lokalizaciju za specifičnosti hrvatskog tržišta.

SAP MAG: Kako bi opisali suradnju sa SAP-om u Hrvatskoj?

Malić: Brojke govore same za sebe. Iz godine u godinu, rastemo s prihodima unutar SAP segmenta poslovanja i povećavamo naš konzultantski tim. Sve to ne bi mogli napraviti bez iznimne podrške lokalnog SAP ureda.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum