SAP Global
SAP MAG 61, rujan 2008.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

SAP BPC - jednostavan, a pouzdan alat financijskog izvješćivanja

Karine Picard predstavila je SAP Business Planning i Consolidation poslovni program, a pronašla je vremena i za kratak razgovor.

Razgovarala: Tatjana Vuletić, tatjana.katic-skot@inet.hr 

Višegodišnje radno iskustvo s budućim korisnicima SAP-ovih poslovnih programa nije umanjio entuzijazam Karine Picard iz odjela Presalesa za posao koji radi. Oduševljena je i organizacijom SAP World Toura odžanog 10. i 11. rujna u Zagrebu. Posebno je pohvalila veliki odziv i zainteresiranost sudionika, te spoj poslovnog i ležernog programa. Karine Picard predstavila je SAP Business Planning i Consolidation poslovni program, a pronašla je vremena i za kratak razgovor.

SAP MAG: Koje su prednosti SAP Business Planning i Consolidation (SAP BPC) poslovnog programa u odnosu na konkurenciju?

Picard: Ovaj poslovni program može se implementirati neovisno od drugih SAP programa, a poveziv je s već postojećim tehnologijama u tvrtkama. Zbog toga smo u prednosti pred ostalim konkurentskim proizvodima. Uz to, ostali nude tri razdvojena proizvoda, a kod nas je riječ o jednom, univerzalnom proizvodu koji olakšava korištenje, održavanje i tehničku podršku. Osim toga, ovaj proizvod je orijentiran prema poslovnom korisniku i ne zahtijeva od njega velika tehnička znanja. I korisničko sučelje se temelji na svima poznatom okružju, pa je vrlo intuitivno za poslovnog korisnika.

SAP MAG: S obzirom da je riječ o proizvodu namijenjenom financijskom izvješćivanju, postoji li problem njegove lokalizacije s obzirom na različite pravne okvire u različitim zemljama?

Picard: Proizvod je već osam godina na tržištu i postoji osnovni okvir koji je jedinstven u svim zemljama. Lokalizacija je brza i jednostavna, jer se SAP-ovi poslovni programi stalno razvijaju prema zahtjevima korisnika. Uz to, globalizacija i svjetski financijski standardi u izvješćivanju traže od zahtjeva za lokalizaciju minimalne izmjene.

SAP MAG: Koliko korisnika SAP BPC-a ima u Hrvatskoj? Zašto je SAP BPC dobar izbor za hrvatske tvrtke?

Picard: Još nijednog. Upravo smo u pregovorima s nekoliko tvrtki i nadamo se da ćemo do kraja 2008. godine krenuti u prvu implementaciju u Hrvatskoj. SAP BPC je dobar izbor jer je vrlo fleksibilan i može pratiti razvoj tvrtke koja planira brzi rast u kratkom vremenu. Uz to, cjenovno je prihvatljiv za manje tvrtke, a lako proširiv kada tvrtka umnogostruči prihode i zaposlene, kao i poslovne zahtjeve programa.

SAP MAG: Ima li Hrvatska stručnih implementatora za SAP BPC?

Picard: Prije početka pregovora održane su edukacije na lokalnoj razini, pa neće biti problema s lokalnim partnerima za implementaciju SAP BPC u Hrvatskoj. Veliku podršku u svakom trenutku mogu pružiti i korisnici i implementatori iz Italije, gdje je dosad napravljeno 60-ak implementacija SAP BPC-a. Inače, Italija je prva zemlja u kojoj se započelo s implementacijom SAP BPC-a.

SAP MAG: Kako ocjenjujete SAP World Tour 08 u Zagrebu? Možete li ga usporediti s drugima kojima ste nazočili?

Picard: Bila sam na nekoliko World Tour događanja u diljem Europe. Oduševljena sam izvrsnom kombinacijom poslovnog i opuštenog dijela programa. Uz to, sjajan je odziv sudionika, i korisnika i partnera. Preporučit ću kolegama u drugim zemljama da se ugledaju na SAP u Hrvatskoj.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum