SAP Global
SAP MAG 72, prosinac 2010.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Igrom do poboljšanja poslovne sposobnosti

Ponuda SAP Edukacije bogatija je za novi proizvod – igru poslovne simulacije naziva SAP ERP Simulation Game. SAP ERP Simulation Game novi je i uzbudljiv pristup kojim se povećava svjesnost i razumijevanje SAP korisnika, projektnih timova i menadžera kako integrirani SAP sustav može poboljšati njihovu poslovnu sposobnost i time povećati poslovne rezultate.

Pišu: Liana Erdeli liana.erdeli@sap.com & Tajana Pluščec Barberić, tajana.pluscec.barberic@sap.com

Ponuda SAP Edukacije bogatija je za novi proizvod – igru poslovne simulacije naziva SAP ERP Simulation Game. SAP ERP Simulation Game novi je i uzbudljiv pristup kojim se povećava svjesnost i razumijevanje SAP korisnika, projektnih timova i menadžera kako integrirani SAP sustav može poboljšati njihovu poslovnu sposobnost i time povećati poslovne rezultate.

Riječ je o jednodnevnoj simulaciji u kojoj sudjeluje 10 do 40 sudionika podijeljenjih u timove od 3 do 5 osoba. Kroz komprimirani vremenski model kojim se cijela poslovna godina „prođe“ u jednom danu, sudionici dobivaju razumijevanje i izvan okvira IT rješenja što zahtijeva zajednički rad u end-to-end procesima korištenjem stotine transakcija i desetaka izvješća. Timovi su u neprestanoj interakciji s dobavljačima, međusobno se natječući tko će biti uspješniji. Izazovi koje igra postavlja pred njih uključuju donošenje tipičnih poslovnih odluka poput određivanja cijena za različita tržišta, investicije u marketing, proizvodnju, cash management, sekvenciranje proizvodnje, proizvodne komponente, a sve to unutar poslovnog okruženja koje se neprestano mijenja i gdje svaka odluka ima utjecaj na financijsku komponentu i uspješnost. Kako se igra događa u live SAP okruženju, sudionici ne samo što trebaju donositi poslovne odluke, već pod pritiskom natjecateljskog duha igre precizno izvršiti i mnoge SAP transakcije unutar forecastinga, planiranja proizvodnje, kreiranja naloga nabave, zaprimanja faktura, proizvodnje, naloga za nabavu, fakturiranja i naplate.

Potrebno je naglasiti kako nema jedinstvenog ispravnog rješenja i puta uspjeha u ovoj igri – baš kako je to i u stvarnosti. Timovi moraju mudro investirati limitirana sredstva, aktivno nadgledati prodaju, prilagađavati cijene, testirati različite proizvode, selektivno investirati marketinška sredstva, te sve zajedno koordinirati s ostalim članovima tima. Rezultati su pokazali kako SAP ERP Simulation Game ubrzava putovanje na krivulji učenja, a svi uključeni uživaju učeći u SAP-u i stvarajući pozitivan stav prema SAP-u.

Sumirajući koristi, SAP ERP Simulation Game pruža niz benefita na različitim razinama: menadžment povećava razumijevanje snage SAP-a, funkcionalni korisnici dobivanjem šire slike o SAP-u povećavaju svjesnost i gube uobičajenu predrasudu o korisnosti softwarea, a projektni timovi dodatno su motivirani i počinju više cijeniti međusobni rad. Uz to, menadžeri različitih razina razvijaju svoje strateške i taktičke vještine uočavajući kritičnu važnost interpretacije financijskih i drugih poslovnih izvješća, te mogućnost djelovanja u okviru tih informacija. SAP ERP Simulation Game naglašava ključnost komunikacija između različitih uloga unutar tima i internu komunikaciju.

Učenje unutar okruženja SAP ERP Simulation Game omogućava svakom pojedincu iskustvo uzbuđenja koje se ne može izbjeći, kao i aktivno uključivanje u SAP kako bi „izvukli“ željenu informaciju i vodili svoju kompaniju na putu uspjeha.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum