SAP Global
SAP MAG 73, svibanj 2011.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Prvi i najveći SAP partner

b4b je konzultantska tvrtka koja se bavi isključivo SAP proizvodima i SAP im je jedini principal. Takav njihov položaj određuje činjenica da je SAP najznačajniji partner b4b-ija, da sa SAP-om imaju intenzivnu i uspješnu suradnju koja se ogleda u prodaji SAP licenci, zajedničkim nastupima prema postojećim i potencijalnim SAP korisnicima, u projektima implementacije SAP sustava na kojima zajedno sudjeluju, održavanju standardne SAP edukacije,...

b4b je, nedvojbeno, najznačajniji SAP-ov partner i može se reći da je nužno da sudjeluje na najznačajnijem SAP-ovom događaju, SAP World Touru. I to od samih početaka kao dijamantni partner. Usprkos kriznim vremenima, suradnja b4b-ija i SAP-a nije se promijenila, pa su i ove godine promptno reagirali na vijest o organizaciji Konferencije.

Ne smije se zaboraviti da je u razdoblju od 1995. do 2000. godine u Hrvatskoj postojala tvrtka koja je bila partner korporacije SAP AG, imena SAP Hrvatska (u osnivanju). Pravni nasljednik ove partner tvrtke je "b4b d.o.o.", koji je nakon te promjene postao partnerom SAP-a za distribuciju programskih rješenja i savjetodavne usluge. Upravo zahvaljujući viziji pokojnog gospodina Bernarda Ćatića, Hrvatskoj su od samog osnutka države dostupna vodeća svjetska rješenja.

Osnivanje tvrtke u cijelom vlasništvu korporacije SAP AG značajan je događaj i poruka za hrvatsko gospodarstvo. Njime se, s jedne strane, potvrđuje vjerovanje jedne značajne globalne korporacije u hrvatsko gospodarstvo, a s druge strane Hrvatskoj se omogućuje uključivanje u europske i svjetske tijekove, te približavanje ekonomiji i poslovanju 21. stoljeća.

b4b d.o.o. je vodeća regionalna konzalting tvrtka za SAP za područje Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Albanije, Rumunjske i Slovačke. Tvrtka ima poslovnice u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) i Beogradu i Novom Sadu (Srbija), što joj omogućuje fleksibilnost u poslovanju i uvid u specifične potrebe lokalnih tržišta u regiji, gdje je b4b već godinama uspješno prisutan. b4b d.o.o danas ima 100-tinjak zaposlenika i više od 90 konzultanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom, stečenim i dokazanim u brojnim uvođenjima SAP sustava u Hrvatskoj i regiji. b4b d.o.o pripada elitnoj grupi hrvatskih „izvoznika znanja“.

Danas je b4b jasno pozicioniran na tržištu sa sljedećim ključnim djelatnostima:

  • isporuka SAP softwarea,
  • konzalting za uvođenje SAP sustava,
  • edukacija korisnika,
  • podrška, i
  • razvoj lokalne verzije SAP sustava.

Neven Lušić pojasnio je razloge višegodišnje intenzivne suradnje b4b-ja na konferenciji SAP World Tour: „Od samih početaka SAP World Toura, od 2005. godine, b4b je njegov glavni sponzor. To je i logično stoga što su glavna i jedina poslovna aktivnost b4b-ja poslovno-informacijski sustavi i SAP rješenja. Znači, svaki veliki događaj kao što je SAP World Tour ima direktnog utjecaja na čitavo SAP tržište u Hrvatskoj. S obzirom da je to naš jedini posao, moramo biti pristuni na svakom takvom događaju.

 

 

 

Povezani �lanci:

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum