SAP Global
SAP MAG 73, svibanj 2011.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Vodeće tvrtke ne susreću se slučajno

Po prvi puta, partner konferencije SAP World Tour 2011 bit će tvrtka Hewlett-Packard Company (HP). Premda HP godinama uspješno surađuje na brojnim edukacijama, projektima i konferencijama, prva suradnja na ovom važnom događaju potvrđuje da se vodeći ne susreću slučajno.

Hewlett-Packard Company (HP) jedna je od najvećih tehnoloških kompanija svijeta i ima podružnice u gotovo svakoj zemlji. Sjedište tvrtke je u Palo Altou u Kaliforniji, a ima i urede nekadašnje tvrtke Compaq, u Houstonu, Texas. HP razvija i proizvodi računala, memorije, mrežnu opremu, pisače, programsku podršku i pruža servis za spomenutu paletu proizvoda.

Drugu paletu proizvoda, koja uključuje elektroničke sustave i opremu za testiranje, medicinsku opremu (elektroničku), te opremu za kemijske analize proizvodi tvrtka Agilent Technologies, utemeljena 1999. godine kada se HP podijelio na dvije tvrtke. HP svoje proizvode direktno prodaje potrošačima, malim, srednjim i velikim tvrtkama, preko interneta ili svoje distribucijske mreže koju tvore brojne tvrtke partneri HP-a. Godine 2006., HP je prijavio prihod od 91,7 milijardi US$, a IBM 91,4 milijarde US$, što HP čini najvećom svjetskom tehnološkom tvrtkom po prodaji. Godine 2007. prihod HP-a bio je 104 milijarde US$, te je tako, po prvi puta u svijetu, neka tehnološka tvrtka imala prihod veći od 100 milijardi US$.

Godine 2008., HP kupuje tvrtku EDS i zajednički prihod je 118,4 milijarde US$, a na listi Fortune 500, 500 najvećih svjetskih kompanija, HP zauzima 9 mjesto u 2009. godini i poziciju najveće tehnološke kompanije u svijetu.

Mjesto najvećih pripada zaista najvećima, takav susret realizirat će HP i SAP 08. lipnja ove godine u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Specifičnost suradnje HP-a i SAP-a naglasio je Boris Bauk, direktor HP Hrvatska: „Danas je Cloud Computing neki buzz word u IT-u, on je popularan i u tom pravcu idu trendovi. HP je prvi globalni certificirani isporučitelj Cloud usluga za SAP temeljenih na HP-ovom Hybrid Cloud rješenju. To je jedan od razloga zašto želimo predstaviti ova naša rješenja i u Hrvatskoj, hrvatskim korisnicima SAP-a. Upravo SAP World Tour konferencija izvrsna je prilika za to.

 

 

 

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum