SAP Global
SAP MAG 73, svibanj 2011.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

KING-ovih prvih 12 godina

KING ICT vodeći je regionalni sistem integrator, osnovan 1998. godine, kao jedna od članica M SAN Grupacije. Tvrtka je počela kao distributer računala i računalne opreme, a tijekom godina prerasla je u vodećeg regionalnog sistem integratora, koji svojim korisnicima nudi cjelovita informatička i poslovna rješenja, od usluga savjetovanja, oblikovanja, razvoja, izgradnje, upravljanja, poboljšanja i održavanja informacijsko-komunikacijskih sustava do edukacije za njihovo korištenje.

Rasli su brzo, tvrtka je počela raditi s dva zaposlenika, 2002. godine bilo ih je sedam, dvije godine nakon toga 65, a sredinom 2008. godine „prešli“ su brojku od 200 zaposlenika. Zaposlenici su, uglavnom, visokoobrazovani, prosječne starosne dobi ispod 35 godina. U poslovanju razvijaju kulturu inovativnosti i proaktivnosti, povećavaju učinkovitost poslovanja stalnim ulaganjem u obrazovanje, stručnim osposobljavanjem i školovanjem na međunarodnoj razini, te suradnjom s domaćim i inozemnim agencijama (MUP, NSA, (ISC)2, ISACA, CERT).

KING-ovom uspjehu doprinijela su partnerska povezivanja s vodećim svjetskim ICT tvrtkama, što im omogućuje kvalitetno rješavanje svakog poslovnog izazova s područja ICT usluga i rješenja kojega korisnici postave pred njih.

Nakon pozicioniranja vodećeg sistem integratora u Hrvatskoj, od 2006. godine KING-ICT širi poslovanje u regiju: otvaraju ured u Sarajevu (BiH), potom 2007. godine u Beogradu (Srbija) i 2008. godine u Skopju (Makedonija).

KING raste i akvizicijama: u lipnju 2008. godine obavljeno je pripajanje tvrtke 32 bita, a ubrzo nakon toga i tvrtke Plus Plus, preimenovane nakon pripajanja u MAGIS ICT. Krajem 2008. godine KING ICT postao je većinski vlasnik tvrtke AKTIVIS.

U 12 godina poslovanja tržište je prepoznalo KING-ICT kao tvrtku usmjerenu na rezultat, kvalitetu i partnera u poslovanju, nagradivši je brojnim nagradama i priznanjima, među kojima su:

  • 1. mjesto na listi sistem integratora u RH prema izvješću analitičke kuće IDC (2005., 2006., 2007. i 2008.),
  • KING ICT tvrtka Gazela po izboru Business.hr-a (2007.),
  • Nominacija za Zlatnu kunu HGK u kategoriji srednje velikih poduzeća (2008.),
  • KING ICT među najpoželjnijim tvrtkama po izboru portala Moj posao (Poslodavci prvog izbora 2008.), i brojna druga.

U poslovanju, u svakom trenutku, u KING-ICT-ju imaju u vidu postizanje vizije i ostvarivanje misije, koji podsjećaju koji smjer su izabrali.

KING-ICT MISIJA
Potencijale tehnologije pretvaramo u poslovne vrijednosti.

KING-ICT VIZIJA
Biti vodeći isporučitelj ICT usluga u regiji.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum