SAP Global
SAP MAG 74, lipanj 2011.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Ponovno smo uspjeli održati uspješnu konferenciju

Moje napomene iz prošlog broja SAP MAG-a o tradiciji u potpunosti su se ispunile. Kada sam pomislio hoće li moj tim i ja besprijekorno odraditi ovako zahtjevnu Konferenciju, ponovno sam se uvjerio u suprotno. Da sve krizne situacije svodimo na izazove, pokazalo se i ovoga puta.

Piše: Marko Biljan, marko.biljan@sap.com

Moje napomene iz prošlog broja SAP MAG-a o tradiciji u potpunosti su se ispunile. Kada sam pomislio hoće li moj tim i ja besprijekorno odraditi ovako zahtjevnu Konferenciju, ponovno sam se uvjerio u suprotno. Da sve krizne situacije svodimo na izazove, pokazalo se i ovoga puta. Je li Muzej suvremene umjetnosti zaista suvremen i u kojem smjeru namjerava ići, najbolje, vjerujem, mogu odgovoriti oni koji ga vode. Mene, pak, motivira činjenica da i u nemogućim situacijama pronalazimo izlaz i ad Konferencija nastavlja svojim tijekom. A bilo je zaista situacija na granici: na granici mogućnosti, na granici normalnog, na granici pristojnog. Tako je to uvijek. Zaboravljamo da jedino SAP u Hrvatskoj organizira konferencije koje se ne naplaćuju i da SAP jedini organizira konferencije ovakve važnosti u Zagrebu da ne bismo morali putovati, osobito danas kada je teško pokriti putne troškove.

Da se moj uvod u uvodnik ne nastavi u revijalno-žalopojnom tonu, ispričat ću Vam kako smo izvrsno tempirali teme Konferencije, odradili sjajne partnerske prezentacije – za koje su se tražile stolice više, kako nas je Lido ponovno oduševio svojim cateringom (i ovaj put hvala Renati na odabiru menija), kako su sudionici zaista aktivno i predano sudjelovali. Ovo je bila osma po redu Konferencija, izrazito sadržajno-aktivna, u kojoj su partnerski izložbeni prostori u predvorju Muzeja bili gotovo prazni. Da, da, prazni! Jer su sudionici Konferencije slušali predavanja, jer su sudjelovali u prezentacijskim izlaganjima, jer su bili dio panel diskusija, jer žele da se Hrvatska konačno pokrene – jer nam svima trebaju poslovi, rad, zadovoljstvo u stvaranju, inovacije, motivacije,..., sve smo to spojili i, naravno, na kraju svega, dobro se i zabavili, a spoj DJ-a i saksofona nedvojbeno je jedno prekrasno, novo iskustvo.

Novinari koji prate rad IT industrije u Hrvatskoj sa zanimanjem su slušali uvodno predavanje Igora Dropulića, direktora SAP Hrvatska, i veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj, dr. Fischera. Igor je jedan od rijetkih menadžera koji teži uspostavljanju novih pravila poslovnog normiranja koji će nas odvesti do konkretiziranja poslovnih reformi. To je osvježenje od stalnih priča o tome kako je teško. Je, je, teško je, ali moramo krenuti od sebe i misliti pozitivno. Upravo te dobre vibracije komentirane su na panel diskusiji. No, hoće li one biti poticajne i za državni vrh, nije poznato, ali namjere su nam pozitivne i argumentirane.

Ručak je protekao u ležernom tonu, uz glazbene podloge (pitam se je li ih tko i čuo), ali jedan dio nas je i dalje nastavio raditi – održali smo konferenciju za medije. I usprkos kritikama kako 150 sjedećih mjesta za objedovanje nije dovoljno za više od 400 uzvanika, sve je bilo besprijekorno. Jer dok jedni dođoše na red, drugi su svoj dio odradili. I da je bilo 400 sjedećih mjesta ona bi, vjerojatno, bila prazna... Mislili smo mi na sve, premda se možda nekima ponekad činilo da nije tako.

I da, dobro ste pročitali, bilo nas je više od 400 koje su naše hostese zapisale, a moguće im je netko promaknuo, jer su registraciju provodili i članovi našeg tima koji nisu tako pozorno slušali kako je važno voditi bazu podataka. No, usprkos tome, naše hostese – neke već tradicionalno s nama toliko dugo kao i sama Konferencija – izvrsno su odradile svoj posao.

Tijekom paralelnih predavanja partnera odaziv sudionika bio je neočekivano velik, pa smo uposlili sve resurse i dodali maksimalni broj stolica u Školicu kako bi svim zainteresiranima osigurali da sjednu. S obzirom da Muzej nema klima-uređaje u svim svojim prostorima, i to smo riješili – ako ste to uopće i primijetili. Eto, samo da znate da smo na sve mislili.

I nakon drugog dijela Konferencije, koji je započeo panel diskusijom, i nakon noviteta partnera i korisnika, osigurali smo i sebi i svim sudionicima neformalno druženje na terasi Muzeja.

Sve u svemu, bilo je poučno, zanimljivo, zabavno i motivirajuće. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još bolji, ljepši i pametniji!


Vidimo se dogodine!

Marko

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum