SAP Global
SAP MAG 74, lipanj 2011.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Više od 400 uzvanika na konferenciji SAP World Tour 2011

Usprkos kapacitetu od svega 233 sjedećih mjesta, ugostili smo više od 400 sudionika

Više od 400 uzvanika, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, prisustvovalo je 8. lipnja otvorenju vodećeg poslovnog događaja godine – Konferenciji SAP World Tour 2011. Uvodno predavanje održao je direktor SAP-a u Hrvatskoj, Igor Dropulić, nakon čega je dr. Bernd Fischer, njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj, svečano otvorio Konferenciju. Slijedile su prezentacije SAP-ovih korisnika i partnera o višegodišnjoj uspješnoj suradnji sa SAP-om, koje se predstavili članovi Uprave Konzuma i Agrokora, te predsjednici Uprava SAP-ovih partnera, b4b i HP.

Piše: Renata Čupić, renata@sortis.hr

Lokalna Konferencija – dio svjetske poslovne scene

SAP World Tour 2011, regionalna je konferencija koju SAP već osmu godinu zaredom organizira kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja godine. Ovogodišnja Konferencija održala se pod motom „RUN BETTER”. Ovim konceptom nastojalo se ukazati na potencijalna rješenja kako bi se prevladala krizna vremena i osigurao održivi poslovni razvoj. Konferencija SAP World Tour 2011 dio je svjetske turneje koja se održava u 50 gradova širom svijeta, a u Hrvatskoj donosi tehnološke i poslovne trendove i inovacije. S vodećom tržišnom pozicijom u Republici Hrvatskoj, SAP omogućuje kreiranje preduvjeta gospodarske održivosti i preuzimanje uloge inicijatora u predstavljanju rješenja za transparentno i uspješno poslovanje svih poslovnih subjekata.

Izravne inicijative

Sudionici ovogodišnje Konferencije svjedočili su SAP-ovim izravnim inicijativama da svojim referentnim projektima doprinesu lokalnom oporavku gospodarstva, a zaključci će se moći izravno koristiti u razvojnim strategijama državnih institucija i privatnog poduzetništva. Riječ je o panel diskusiji koju je moderirala Gordana Gelenčer, a panelisti su bili Auguštin Starič, Porezna uprava Slovenije (DURS), Boris Marciuš, Državna riznica Ministarstva financija RH, Ivan Matasić, HŽ Infrastruktura i Boris Žitnik, IDC Adriatics.

Koncept Konferencije

Konferencija SAP World Tour 2011, kao i svih godina do sada, osigurala je sudionicima da iz prve ruke, od SAP-ovih vodećih ljudi, partnera i lokalnih suradnika, doznaju o ključnim područjima od interesa, uključujući rješenja za tvrtke svih veličina, kao i specifičnim aplikacijama za pojedine djelatnosti. Na ovogodišnjoj Konferenciji većinu predavanja održali su domaći stručnjaci i vodeći gospodarstvenici, dok su gostovanja stranih stručnjaka bila usmjerena na inovacije i trendove u IT poslovanju koji su primjenjivi u Hrvatskoj. Drugi dio Konferencije također je započeo panel diskusijom kojo je tema bila „Efikasnost i transparentnost hrvatskog gospodarstva“, moderirao ju je Ivan Hrstić, a na njoj su sudjelovali Sandra Mikuš, TDR i HrUSKo, Nikola Francetić, EPH, Anto Trboglav, Gradnja, Davor Majetić, HUP i Igor Dropulić, SAP. U paralelnim predavanjima, koja su održali SAP-ovi partneri CubeServ, Siemens, KING-iCT i IBM, sudionici su doznali sve o korisničkim iskustvima hrvatskih tvrtki, a interes za studijama slučaja koje dokazuju kako je poslovni rast i razvoj moguć, potvrđuje podatak da je više od 150 sudionika prisustvovalo upravo tim predavanjima.

Uz posao zagarantirana i zabava

Nakon formalnog dijela Konferencije SAP World Tour 2011, sudionici su se neformalno družili uz glazbu i zajednički nastup saksofonista i DJ-a što je primljeno s posebnim oduševljenjem. Tijekom neformalnog druženja proglašeni su dobitnici nagradnih igara HP-a, S&T-a i SAP-a. Potom je uslijedilo svečano zatvaranje Konferencije uz glazbeni program u zagrebačkom klubu Mansion.

Pratimo trendove društvenih mreža

Cjelokupni sadržajni koncept Konferencije SAP World Tour 2011, posvećen je održivom poslovanju, trendovima u rješavanju recesijskih ekonomskih okruženja, studijama slučaja i primjerima hrvatskih tvrtki koje maksimaliziraju svoje poslovanje kako bi osigurale poslovni razvoj. SAP je i ove godine svoj rad promovirao kroz društvene mreže i forume Facebook, LinkedIN i Twitter, a video materijal možete preuzeti ovdje!

Bez njih ništa ne bi bilo moguće

Konferenciju SAP World Tour 2011 SAP je realizirao zahvaljujući dugogodišnjoj podršci svojih partnera, tvrtki b4b, HP, KING ICT, IBM, CubeServ, Siemens i S&T. Konferenciju je medijski pratio tjednik Liderpress, a doprinos realizaciji Konferencije dale su i tvrtke Moto-Ris, Fiktiv, Hysteria, Lido, PUMA, RINA Travel, Prosound i SORTIS.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum