SAP Global
SAP MAG 77, svibanj 2013.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

b4b - Najdugovječniji i najveći partner SAP-a u regiji

b4b je pravni nasljednik SAP Hrvatska osnovanog prije 18 godina, davne 1995. godine, kada ICT tržište gotovo nije postojalo, a konkurencija, hm...koja konkurencija. Danas b4b slavi punoljetnost, a ozbiljnost rada najbolje potvrđuje podatak da danas zapošljavaju 100-tinjak stručnjaka, od čega su 90% konzultanti s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom stečenim i potvrđenim u brojnim uvođenjima SAP sustava u Hrvatskoj i regiji.

Za rad i djelovanje SAP-a i njegovo pozicioniranje u javnosti najzaslužniji je bio Bernard Ćatić koji, nažalost, više nije s nama, a svojom vizijom razvoja Republike Hrvatske uzdrmao je tadašnje poslovno okruženje. On je čovjek kojega se rado sjećamo, snažne osobnosti i čvrste volje, s izraženom intuicijom da prepozna najbolje zaposlenike, poslovne potencijale, tržište, proizvode. Vođenje tvrtke prepustio je Davoru Jardasu, riječaninu koji je svoju poslovnu karijeru izgradio u Zagrebu. I te, 1995. godine, SAP je po prvi i jedini put svoje poslovanje dao kroz franšizu koju je Bernard Ćatić pretvorio u unosan posao koji su nasljedila njegova braća. Kako franšizni oblik poslovanja svoj pravni subjektivitet veže za osobu, preranim odlaskom Bernarda pred SAP AG postavljaju se novi zahtjevi. Kompanija otvara podružnicu kao društvo s ograničenom odgovornošću čije vođenje nastavlja direktor Jardas, a braća Ćatić otvaraju b4b d.o.o.. Iako nas u poslu ne "nose" emocije, ovo su trenuci kojih se rado sjećamo, a razvoj SAP-a u Hrvatskoj svoje temelje gradi upravo na viziji pojedinca.

b4b ustrajno prati svog principala i stoga ne čudi kako su i ove godine preuzeli najvišu moguću razinu partnerstva, te smo upravo stoga, kao i iz naprijed navedenih razloga u ovom broju SAP MAG-a odlučili pisati upravo o njima.

Danas je b4b d.o.o. vodeća regionalna konzalting tvrtka za SAP sa sjedištem u Zagrebu. Od travnja 2001. godine tvrtka je SAP partner za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Rumunjsku i Slovačku. b4b d.o.o. ima ogranke u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), te Beogradu i Novom Sadu (Srbija) što joj omogućava fleksibilnost u poslovanju i uvid u specifične potrebe lokalnih tržišta u regiji, gdje je tvrtka uspješno prisutna već godinama. b4b d.o.o s pravom pripada elitnoj grupi hrvatskih "izvoznika znanja", a na tržištu je jasno pozicionirana s ključnim djelatnostima: isporuka SAP softvera, konzalting za uvođenje SAP sustava, edukacija korisnika, podrška i razvoj lokalne verzije SAP sustava. Na listi korisnika b4b vodeće su tvrtke iz Hrvatske i regije: Zagrebačka pivovara, HT ERONET, JP Elektroprivreda BiH, Hrvatski Telekom, Agrokor, Belje, HRT, Apatinska pivovara, Apoteke Sarajevo,…

Poslovno napredni, inovativni i tehnološki napredni, b4b je ponos braće koji su je nastavili voditi. Premda u vrijeme kada je preuzeo poziciju brata Bernarda Mato Ćatić nije u potpunosti bio svjestan veličine kompanije čije će djelatnosti nastaviti, danas s pravom može biti ponosan što je unaprijedio bratovu viziju.

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum