SAP Global
SAP MAG 6, listopad 2003.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

FlexFrame: Revolucionarna samodostatna arhitektura


FlexFrame je izveden na
najnovijim blade poslužiteljima

Vodeći svjetski isporučitelji informatičkih rješenja, SAP AG i Fujitsu Siemens, zajednički su razvili novu radikalnu arhitekturu nazvanu FlexFrame for mySAP Business Suite. Ona radi u okružju mySAP rješenja i koristi najnoviju računalnu tehnologiju neophodnu za suvremeno poslovanje. Tri osnovna cilja FlexFrame arhitekture jesu smanjenje troškova, umanjivanje složenosti sustava i stvaranje vrijednosti.

Današnjim tvrtkama posebno je zanimljivo smanjenje troškova i racionalnizacija poslovanja, a FlexFrame arhitektura jeftinija je od klasičnih informatičkih rješenja jer omogućava smanjenje troškova administriranja informatičkog sustava. Potvrdu ove tvrdnje donijelo je opširno istraživanje koje je poduzela tvrtka Hella Corporation, koje je pokazalo da SAP rješenja koja rade na FlexFrame arhitekturi  istovremeno smanjuju operativne troškove za 30 posto i povećavaju kvalitetu usluge.

Umjesto klasične arhitekture koja uključuje određen broj namijenjenih kompleksnih poslužitelja, FlexFrame donosi modularni koncept koji u sebi uključuje najnoviju tehnologiju blade poslužitelja. Na taj način se mySAP rješenja mogu utvrditi u jednu platformu kojom se jednostavno upravlja. Hardverski resursi raspoređuju se prema potrebama mySAP rješenja uz minimalnu administratosrku intervenciju i na taj se način postiže dosad neviđena fleksibilnost sustava.

Skalabilnost FlexFrame rješenja omogućava podršku za rad od pedeset do nekoliko tisuća korisnika što omogućava široke mogućnosti primjene u svim vrstama poslovnih procesa. Pored toga, značajno je smanjen downtime odnosno vrijeme koje sustav provede izvan funkcije.

Smanjenje troškova

Inteligentno samoupravljanje

 

FlexFrame je inteligentni sustav koji prepoznaje probleme u ranom stadiju i poduzima proaktivnu korektivnu akciju. To je praktična primjena SysFrame koncepcije Fujitsu Siemensa koje oslikuju osobine samokonfiguracije, samooptimizacije, samopopravka i samozaštite.

 

 • Samokonfiguracija
  FlexFrame koristi centralno pohranjen operativni sustav koji se pokreće putem mreže. Podržava čitav opseg PRIMERGY poslužitelja – od blade poslužitelja do osmeroprocesnih poslužitelja visoke klase. Operativni sustav se automatski konfigurira pripadajućem poslužitelju za vrijeme pokretanja.
 • Samooptimizacija
  Jedan od primjera mogućnosti samooptimizacije FlexFramea je sustav Write Anywhere File System (WAFL) koji se koristi u filterima Network Appliancea. Sustav skladištenja koristi WAFL za automatsku distribuciju podataka na sve dostupne tvrde diskove bez ikakve potrebe za podešavanjem.
 • Samopopravak
  FlexFrame je napravljen u koncepciji visoke dostupnosti self-healing sustava. On može nanovo pokrenuti loše izvedene SAP procese ili se osloniti na backup poslužitelje. Ugrađena inteligencija sustava čak može raspoznati vlastita ograničenja i u određenim slučajevima može zatražiti vanjsku pomoć korisnika.
 • Samozaštita
  Pošto je SAP-ov softver virtualiziran u smislu potpune odvojenosti od hardvera i operativnog sustava, FlexFrame može pokrenuti bilo koji modul na bilo kojem dostupnom poslužitelju. To predstavlja glavnu značajku visoke dostupnosti sustava
Inicijalno ulaganje u FlexFrame rješenje bitno je smanjeno u odnosu na konvencionalna rješenja zahvaljujući fleksibilnoj arhitekturi i ekonomski racionalnom rješenju Network Attached Storage. Pošto se tim resursima upravlja dinamički, zbog usklađivanja s potrebama mySAP rješenja, sve se odvija na optimalnim razinama utilizacije. Takav pristup donosi veću učinkovitost i stalnost izvršavanja, što se izvršava s manje resursa.

Troškovi tekuće administracije sustava također su bitno smanjeni jer posebna FlexFrameova sposobnost samoupravljanja donosi praktičnu eliminaciju potrebe za radnom snagom pri uključenju novih poslužitelja. Prelazak s postojećih SAP R/3 rješenja na mySAP Business Suite može se izvesti u vrlo kratkom vremenu.

Što je najvažnije, iskustva korisnika FlexFrame arhitekture govore da se ukupni troškovi vlasništva (TCO) mogu smanjiti i do 60 posto.

Stvaranje nove vrijednosti

Posebne mogućnosti FlexFrame arhitekture omogućavaju postizanje veće pristupačnost kompanijama koje mogu predvidjeti buduće trendove. Skalabilnost i modularnost FlexFramea daju ovom rješenju velike mogućnosti proširenja što je neophodno za ispunjavanje potreba poslovanja koje se brzo mijenjaju. Visoka pristupačnost koja je ugrađena u sustav otklanja korisničke neprilike vezane uz downtime sustava ili nepouzdanih usluga. Sve to predstavlja temelj na kojem tvrtke mogu stvoriti nove vrijednosti kroz stvaranje mySAP rješenja čija će infrastruktura u potpunosti udovoljiti novim poslovnim potrebama.

Arhitektura FlexFramea

FlexFrame arhitektura dio je Fujitsu Siemensovog portfolija Business Critical Computing rješenja. Razvijena je u bliskoj suradnji s tvrtkama Network Appliance i SAP AG i donosi prvu implementaciju Adaptive Computing Infrastructure rješenja na NetWeaver platofrmi.

Ona jasno odvaja suštinske komponente infrastrukture svakog mySAP rješenja: računalnu moć, skladištenje, umrežavanje i kontrolu. Svaku komponentu moguće je neovisno skalabirati kako bi se uskladila s poslovnim potrebama. Operativni sustav za poslužitelje centralno je pohranjen i automatski se pokreće preko mreže. To u isto vrijeme smanjuje vrijeme konfiguracije i donosi veću pouzdanost.

Virtualizacija

Kroz mogućnosti SAP NetWeaver platforme i novu tehnologiju virtualizacije usluge ova arhitektura postavlja sofisticirani most između softvera i hardvera. Bilo koja mySAP usluga može u bilo koje vrijeme biti pokrenuta na bilo kojem poslužitelju bez mukotrpne instalacije i konfiguracije.

Konsolidacija

 

FlexFrame i SAP NetWeaver u kombinaciji predstavljaju odličnu alternativu bilo kojoj postojećoj složenoj infrastrukturi. Dosljedno samoupravljivo okruženje može podržavati sve mySAP usluge uz prednost dinamičkog upravljanja resursima. FlexFrame može ujediniti mySAP infrastrukturu.

© grafike: Fujitsu Siemens Computers

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum